Zapewne niektórzy robili już konstrukcje tego typu. Poszukuję schematu fuzza, który masakrycznie przesterowuje dźwięk, powiedzmy najmocniej ze wszystkich fuzzów
Fuzz
Pisząc "fuzz'a" masz na myśli konkretnie ten efekt, czy określasz tym mianem wszystkie przestery niejako pakując je do jednego worka?
Jak chcesz "masakrycznie", to podaj sinus na bramkę Schmitta..
Jeżeli jednak interesuje Cię brzmienie, a nie sieczka za wszelką cenę, to polecam Metal Muff w jednej z 3 wersji, ewentualnie Boss MT-2 Twilight Mod (czyli Keeley mod dla MT-2).
->MUFF nano<-
->MT-2 Keeley<-
Schematy są gdzieś na sieci.
Jak chcesz "masakrycznie", to podaj sinus na bramkę Schmitta..
Jeżeli jednak interesuje Cię brzmienie, a nie sieczka za wszelką cenę, to polecam Metal Muff w jednej z 3 wersji, ewentualnie Boss MT-2 Twilight Mod (czyli Keeley mod dla MT-2).
->MUFF nano<-
->MT-2 Keeley<-
Schematy są gdzieś na sieci.
Hej
Nie, pisząc fuzz mam na myśli właśnie fuzza i tylko fuzza
Zależałoby mi na czymś w stylu jak w tym kawałku na początku:
LINK
Przymierzam się też do zrobienia fuzz face na germanowych elementach. Trochę go osłuchałem w necie, może być ciekawy.
Nie, pisząc fuzz mam na myśli właśnie fuzza i tylko fuzza
Zależałoby mi na czymś w stylu jak w tym kawałku na początku:
LINK
Przymierzam się też do zrobienia fuzz face na germanowych elementach. Trochę go osłuchałem w necie, może być ciekawy.
Przester na basie hmm to możliwe, nie pomyślałem o tym
Więc chyba problemu ze słuchem nie masz
W każdym razie, ja się grzebię raczej w distortionach, fuzzów nie osłuchiwałem i mnie nie interesowały, ale koleżka poprosił mnie o zrobienie albo czegoś co brzmi podobnie jak w tym kawałku, albo jakiejś kompletnej masakry i chodzi mu o fuzz. W związku z tym moje pytania, bo zapewne jest na Forum ktoś kto fuzzy ogarnia i może mi doradzić jakieś konstrukcje.
Ofc kompletna masakra nie ma polegać na mnóstwie szumów na wyjściu
W każdym razie, ja się grzebię raczej w distortionach, fuzzów nie osłuchiwałem i mnie nie interesowały, ale koleżka poprosił mnie o zrobienie albo czegoś co brzmi podobnie jak w tym kawałku, albo jakiejś kompletnej masakry i chodzi mu o fuzz. W związku z tym moje pytania, bo zapewne jest na Forum ktoś kto fuzzy ogarnia i może mi doradzić jakieś konstrukcje.
Ofc kompletna masakra nie ma polegać na mnóstwie szumów na wyjściu
Hej
Dzięki, ale mam już te schematy z EP
No właśnie mam zamiar poeksperymentować z różnymi częściami itp, np. chcę dodać obcinacze diodowe (germanowe) i zobaczyć jaki dźwięk z tego wyjdzie. Trochę brakuje mi czasu na to wszystko ale jak już coś zdziałam to pewne wrzucę na DIY
Bas tak na mniej więcej 50 %
Muszę zapytać się kogoś, kto ma lepszy słuch ode mnie
Swoją drogą zastanawiam się skąd ludziska biorą takie stare rezystory z epoki, na alledrogo nie uświadczyłem takich. O takie: LINK
Dzięki, ale mam już te schematy z EP
Bas tak na mniej więcej 50 %
Swoją drogą zastanawiam się skąd ludziska biorą takie stare rezystory z epoki, na alledrogo nie uświadczyłem takich. O takie: LINK