Opcja pomógł?
- siekierzyński
- Użytkownik
Opcja pomógł?
Witam,
co sądzicie nad dodaniem opcji pomógł na tym forum. Często się zdarza tak, że ktoś napisze posta, który jest pomocny, a nie ma go jak wyróżnić.
To jest moja propozycja, ale nie wiem jak inni.
co sądzicie nad dodaniem opcji pomógł na tym forum. Często się zdarza tak, że ktoś napisze posta, który jest pomocny, a nie ma go jak wyróżnić.
To jest moja propozycja, ale nie wiem jak inni.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
- siekierzyński
- Użytkownik
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
- siekierzyński
- Użytkownik
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Dlatego się już praktycznie nie udzielam na elce
. Pomysł z punktami jest ciekawy, można by wprowadzić zmianę pod nickiem użytkownika, na zasadzie pomocny, ewentualnie jakieś inne ciekawe nazewnictwo dla udzielających się.
Najpierw niech zrobią porządek z forum by normalnie działało, a potem wprowadzajmy jakiekolwiek zmiany.
Najpierw niech zrobią porządek z forum by normalnie działało, a potem wprowadzajmy jakiekolwiek zmiany.
- siekierzyński
- Użytkownik
no z pomysłem zaczerpniętym z unixowych for mogłoby się sprawdzić nie traktując pojedynczego posta jako rozwiązanie (bo w ogromnej liczbie przypadków rozwiązaniem problemu jest kilkanaście postów)... jednakowoż fajnie by było gdyby właśnie pod tematem/problemem/pytaniem byłoby widoczne czy jest rozwiązanie czy temat wciąż aktualny. i dobrze też gdyby "status" tematu wyświetlany był przy wyszukiwaniu, czy liście tematów. ale jestem stanowczo przeciw jakimś licznikom, ocenom itd bo to wprowadza głupią moim zdaniem rywalizacje i wtedy ludzie piszą tylko po to żeby pisać (widziałem nawet pewne forum, gdzie użytkownicy dawali odpowiedzi/posty jako pojedyncze wyrazy a liczniki postów pięły się w góre jak bezrobocie w Polsce...).
U nas też dokładnie tak to wyglądało, no może nie dosłownie po jednym słowie, ale treść merytoryczna była powtarzana bo każdy chciał dostać +1 za udzieloną pomoc,a licznik postów dodatkowo motywowałmatrix pisze:Sory za OT, ale nie dałem rady.
Haterkmp, weź mi teraz wytrzyj ekran bo ze śmiechu zaplułem cały jak to przeczytałem.haterkmp pisze:(widziałem nawet pewne forum, gdzie użytkownicy dawali odpowiedzi/posty jako pojedyncze wyrazy a liczniki postów pięły się w góre jak bezrobocie w Polsce...).
Stanowczo na nie dla licznika postów jak dla opcji pomógł , natomiast jak naj bardziej na tak dla dodatkowego "guzika" solved , czy rozwiązany ,który mógł by być umieszczony obok zamknij temat .