Opcja pomógł?

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.

Czy administratorzy powinni dodać opcję "Pomógł"?

Tak
8
50%
Nie
8
50%
Nie mam zdania
0
Brak głosów

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Opcja pomógł?

Post autor: siekierzyński » 17 gru 2011, 10:24

Witam,

co sądzicie nad dodaniem opcji pomógł na tym forum. Często się zdarza tak, że ktoś napisze posta, który jest pomocny, a nie ma go jak wyróżnić.

To jest moja propozycja, ale nie wiem jak inni.

Jony130
Moderator

Post autor: Jony130 » 17 gru 2011, 12:46

Dawno temu była taka opcja i na tym forum, czy to może był tylko licznik postów, już dokładnie nie pamiętam, ale po pewnej awanturze miedzy użytkownikami trza było ją zlikwidować.

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 17 gru 2011, 12:54

Zarówno opcja pomógł jak i licznik postów zostały wyłączone nie bez przyczyny.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 17 gru 2011, 13:24

Już sam wcześniej podsunąłem pomysł,by dać opis rozwiązane [solved] wzorem dobrych for linuxowych, ale projekt upadł. Użytkownicy forum lubią offtopować ;).

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 17 gru 2011, 13:26

Wychodzi na to, że to nie ma sensu. W sumie temat można usunąć...

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 17 gru 2011, 13:31

Sens jest, tylko czy użytkownicy będą wystarczająco zdyscyplinowani. Dobrym pomysłem na forum EP, było wprowadzenie punktów, ale i tak nie każdy klika pomógł.

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 17 gru 2011, 13:34

Na elektroda.pl są punkty, ale czasami jest tak, ze trzeba dokupić, no i co chwila 'mądrzy' moderatorzy wywalają posty do kosza, bo uważają się za bóg wie kogo...

Można na próbę to wprowadzić i zobaczyć jaki będzie efekt po miesiącu, a w przypadku jakiś przekrętów, nakładać kary, bany itp.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 17 gru 2011, 13:36

Dlatego się już praktycznie nie udzielam na elce ;). Pomysł z punktami jest ciekawy, można by wprowadzić zmianę pod nickiem użytkownika, na zasadzie pomocny, ewentualnie jakieś inne ciekawe nazewnictwo dla udzielających się.
Najpierw niech zrobią porządek z forum by normalnie działało, a potem wprowadzajmy jakiekolwiek zmiany.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 17 gru 2011, 13:53

Myślę, że najpierw trzeba zrobić porządek z wylogowywaniem z forum...

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 17 gru 2011, 14:04

O pomógł myślałem po wylogowywaniu.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 18 gru 2011, 9:23

no z pomysłem zaczerpniętym z unixowych for mogłoby się sprawdzić nie traktując pojedynczego posta jako rozwiązanie (bo w ogromnej liczbie przypadków rozwiązaniem problemu jest kilkanaście postów)... jednakowoż fajnie by było gdyby właśnie pod tematem/problemem/pytaniem byłoby widoczne czy jest rozwiązanie czy temat wciąż aktualny. i dobrze też gdyby "status" tematu wyświetlany był przy wyszukiwaniu, czy liście tematów. ale jestem stanowczo przeciw jakimś licznikom, ocenom itd bo to wprowadza głupią moim zdaniem rywalizacje i wtedy ludzie piszą tylko po to żeby pisać (widziałem nawet pewne forum, gdzie użytkownicy dawali odpowiedzi/posty jako pojedyncze wyrazy a liczniki postów pięły się w góre jak bezrobocie w Polsce...).

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 18 gru 2011, 10:32

Sory za OT, ale nie dałem rady.
haterkmp pisze:(widziałem nawet pewne forum, gdzie użytkownicy dawali odpowiedzi/posty jako pojedyncze wyrazy a liczniki postów pięły się w góre jak bezrobocie w Polsce...).
Haterkmp, weź mi teraz wytrzyj ekran bo ze śmiechu zaplułem cały jak to przeczytałem.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 18 gru 2011, 11:56

matrix pisze:Sory za OT, ale nie dałem rady.
haterkmp pisze:(widziałem nawet pewne forum, gdzie użytkownicy dawali odpowiedzi/posty jako pojedyncze wyrazy a liczniki postów pięły się w góre jak bezrobocie w Polsce...).
Haterkmp, weź mi teraz wytrzyj ekran bo ze śmiechu zaplułem cały jak to przeczytałem.
U nas też dokładnie tak to wyglądało, no może nie dosłownie po jednym słowie, ale treść merytoryczna była powtarzana bo każdy chciał dostać +1 za udzieloną pomoc,a licznik postów dodatkowo motywował :razz:. Często miało też miejsce nagminne powielanie pewnych "pomocnych " zabobonów - bo komuś się wydaje - inny w to uwierzy i powiela.
Stanowczo na nie dla licznika postów jak dla opcji pomógł , natomiast jak naj bardziej na tak dla dodatkowego "guzika" solved , czy rozwiązany ,który mógł by być umieszczony obok zamknij temat .

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 18 gru 2011, 12:01

Proponuję najpierw zająć się wylogowywaniem i łączeniem postów.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 18 gru 2011, 15:44

ja niepamietam jak bylo na naszym forum bo jestem tu stosunkowo krotko... jednak taki przycisk "zamknij temat" bylby moim zdaniem znakomity :)
i przepraszam niektorych kolegow za zapackany monitor :PP

ODPOWIEDZ