odpływamy od tematu... no ale...
Tego można się nauczyć projektując jakiś układ cyfrowy własnego pomysłu.
już dawno chciałem zrobić wzmacniacz, więc postanowiłem połączyć nauke projektowania ze zrobieniem wzmacniacza. nie widze powodu żeby uczyć się programu projektując układ cyfrowy
Trzeba o tym trochę poczytać, bo z własnej praktyki bez dobrych podstaw teoretycznych można nauczyć się ale złych nawyków.
skąd niby Ty możesz o tym wiedzieć? pare postów wcześniej mówiłeś że "się nie znasz na analogach zupełnie".
Można przerysować to co w nocie tylko ładniej. Jak juz nauczysz się projektować w danym programie to Twoje płytki będą ładniejsze niż te z noty katalogowej.
tego wogóle nie rozumiem..
mówiłeś że też robisz wzmacniacz na tej kostce, czy bedziesz przerysowywał płytke z noty?
No to raczej (dla mnie) jakaś głupota bo rozstaw nóżek dajmy na to danego układu w obudowie DIP to 2,54 i nic tego nie zmieni. Kostka TDA2003 w obudowie TO2205 będzie miała zawsze ten sam rozmiar wyprowadzeń.
akurat miałem na mysli kondensatory i rezystory.
PS. Nie weź tego jako atak na Twoją osobę, tylko jako wyjaśnienie pewnych kwestii.
bez urazy, ale moim zdaniem szukasz czegoś czego niema.
a wracając do tematu
mr_x pisze:nie byłbym taki pewien, czy teraz jest dobrze (w porównaniu do tego, jak miałeś).
napewno nie jest gorzej, bo pierwsza płytka wogóle nie działała.
czy ta ostatnia płytka bedzie działac? czy może trzeba jeszcze coś poprawić?