Pokazywali zmiany AD Winter08 w stosunku do poprzednich wersji (głownie polepszenia cech autoroutingu), później była prezentacja ręcznego tworzenia połaczeń z funkcjami takimi że mi troszke oczy wychodziły (czyt. nie znałem ich wcześniej), jak np prowadzenie par różnicowych, interaktywne prowadzenie magistral z przepychaniem (omijaniem) przeszkód, ścieżek lub innych komponentów. Efektowna (i w pewnym sensie efektywna) jest też mozliwość projektowania obwodów pcb w 3D.
Dostałem 1,5gB pendriva firmowanego przez Altium, spotkałem (namierzyłem) kolege radzio z forum, który teraz pewnie popija poranną kawą z nowego kubka :]
Ogólnie prezentacja ma na celu pormocje AD jako środowiska i do pcb i do projektowania FPGA z jedną wspólną bazą danych (zalety: np. po zaporjketowaniu wstepnego schematu i tworzeniu bcp okazuje sie że optymalne przeprowadzenie ścieżek wymagałoby zamiany ze soga kilka pinów kości. i mozna soboie zrobić w pcb "pinswap" i zaukualizować schematic wzgledem tego).
Demenstronwany był (przez Niemca z Altium, ale mówił po angielsku) płytka do szybkiego prototypowania Nanoboad (chyba 1500euro).
ogólnie prezentacja byłą wporządku, jak ktoś zna już summer08, dxp, lub AD 6, to może sobie wyciagnać troche korzyści tzw sztuczek (funkcji), bo wiadomo ze nie wszystkiego się wie.
No i dobre kanapki przygotowali