Serdecznie pozdrawiam.
Odrobina waszej wiedzy do budowy odbiornika DCF
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
Odrobina waszej wiedzy do budowy odbiornika DCF
Witam serdecznie, mam problem poniewaz nie potrafię zbudować odbiornika sygnału DCF o częstotliwości 77,5KHz z modulacją AM. Już od dłuższego czasu mam problem z tym układem
. Proszę was o wypowiedzi związane z budową takiego odbiornika, o wykorzystane elementy, wykorzystaną technikę ( o wszystko na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy projektowaniu) a także proszę o przysyłanie rożnych materiałów.. Nie jestem zaawansowanym radio konstruktorem ale głupi tez nie jestem. Prosiłbym o charakter edukacyjny waszej wypowiedzi, dlatego ze chciałbym się podszkolić w tej dziedzinie.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
Generalnie to nieopłaca się budować odbiornika bo taniej wychodzi kupić najbadziewniejszy zegarek za parę złotych i wytargać odbiornik.Jeśli już chcesz sam zbudować masz link tylko niestety układy U2775B są trudno dostępne.
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedz;), może by tak zapomnieć o kosztach i mimo to spróbować, dla samego siebie, dla satysfakcji. Wszystkie działy elektroniki są drogie, mimo to działy te cieszą się powodzeniem. Głównie chciałbym poszerzyć swoją wiedzę i praktykę, dlatego pomimo trudnego tematu chcę spróbować. Dlatego proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam