Czas zwrotu modelu po publikacji

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
fysiek
-
Kontakt:

Czas zwrotu modelu po publikacji

Post autor: fysiek » 14 sty 2009, 20:32

Witam. Ile czekaliście na zwrot modelu i kasę po publikacji. Moje "dzieło" zostało opublikowane w EdW 11/2008 i jeszcze nic.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 14 sty 2009, 21:09

Trzeba się "przypomnieć" Redakcji. Przynajmniej tab było w moim przypadku, że po prostu zapomnieli o honorarium. Trochę w tym było też mojej winy, bo nie mieli mojego NIP'u i innych danych potrzebnych do wypłaty honorarium. Choć z drugiej strony dowiedziałem się, jakie mam im dane wysłać po tym jak się właśnie "przypomniałem".
Zwrot modelu odbył się bez przypominania i w miarę szybko po publikacji artykułu.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 14 sty 2009, 21:56

Ja model raz dostałem nawet przed publikacją. A co do honorarium, to czasem pojawia się szybko, a czasem po kilku miesiącach. Mam wrażenie że przelewy honorarium robią mniej więcej raz do roku, albo przynajmniej jak zbierze się więcej przelewów do wykonania jednorazowo.

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Aro » 15 sty 2009, 19:19

Dwa razy przyszedł mi przelew po około 4 miesiącach. Co do projektów to dość szybko po publikacji są przysyłane.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 16 sty 2009, 14:01

Ja model raz dostałem nawet przed publikacją. A co do honorarium, to czasem pojawia się szybko, a czasem po kilku miesiącach. Mam wrażenie że przelewy honorarium robią mniej więcej raz do roku, albo przynajmniej jak zbierze się więcej przelewów do wykonania jednorazowo.
Ja ostatnio dowiedzielam się bezpośrednio w księgowosci, że przelew za listopad jest planowany dopiero na styczeń ^^... Nie wiem czy to zbiorczo czy po prostu honoraria są zawsze wypłacane po 3 miesiącach...

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 16 sty 2009, 23:35

Na pewno nie zawsze po 3 miesiącach, bo sam różnie dostawałem, czasem od razu a czasem po kilku miechach...

ODPOWIEDZ