Czas zwrotu modelu po publikacji
Czas zwrotu modelu po publikacji
Witam. Ile czekaliście na zwrot modelu i kasę po publikacji. Moje "dzieło" zostało opublikowane w EdW 11/2008 i jeszcze nic.
Trzeba się "przypomnieć" Redakcji. Przynajmniej tab było w moim przypadku, że po prostu zapomnieli o honorarium. Trochę w tym było też mojej winy, bo nie mieli mojego NIP'u i innych danych potrzebnych do wypłaty honorarium. Choć z drugiej strony dowiedziałem się, jakie mam im dane wysłać po tym jak się właśnie "przypomniałem".
Zwrot modelu odbył się bez przypominania i w miarę szybko po publikacji artykułu.
Zwrot modelu odbył się bez przypominania i w miarę szybko po publikacji artykułu.
Ja ostatnio dowiedzielam się bezpośrednio w księgowosci, że przelew za listopad jest planowany dopiero na styczeń ^^... Nie wiem czy to zbiorczo czy po prostu honoraria są zawsze wypłacane po 3 miesiącach...Ja model raz dostałem nawet przed publikacją. A co do honorarium, to czasem pojawia się szybko, a czasem po kilku miesiącach. Mam wrażenie że przelewy honorarium robią mniej więcej raz do roku, albo przynajmniej jak zbierze się więcej przelewów do wykonania jednorazowo.