Witam, chciałbym uaktywnić w swoim telefonie usługę gadu-gadu (Mobilne gadu), jednak chciałbym to zrobić za darmo (bez żadnych opłat), jestem w tej kwestii zielony, dlatego proszę o naświetlenie zagadnienia.
Aha, mam telefon w MixPlusie na kartę z salonu
Gadu-gadu w komórce
Bezpłatnie to nigdy nie będzie, będzie cibiło kasę za transfer, połata za kożystanie z oprogramowania (1zł/tydz.). Gdybys miał w Erze to byłoby taniej o transfery, a z własnego przykładu wiem, że dokładnie tak nie jest. Za każdy błąd programu się płaci, a błędy występują bardzo często, gdy się nie zaloguje - też się płaci -bo połączenie zostało nawiązane, ale że oprogramowanie, lub serwer miał błąd to już się nie liczy.
Jakiś czas temu miałem gg w komórce ( w Era fun), co chwilę wyskakiwały błędy, przerywał połączenie, telefon się restartował, zawieszał, w przypadku zbyt długiej rozmowy program potrafił się wyłączyć, lub w/w działania miały miejsce. Gdy wystąpił błąd - minimum 70gr w plecy, nie mówię co było w przypadku dłuższego kożystania- więcej kasy diabli wzięli. Ogólnie to nie polecam tego programu- to jest jeszcze nie dporacowane.
Nie mówię już o ograniczeniach w przypadku Ery: 30 kontaktów na liście, brak wyświetlanych opisów.
Jakiś czas temu miałem gg w komórce ( w Era fun), co chwilę wyskakiwały błędy, przerywał połączenie, telefon się restartował, zawieszał, w przypadku zbyt długiej rozmowy program potrafił się wyłączyć, lub w/w działania miały miejsce. Gdy wystąpił błąd - minimum 70gr w plecy, nie mówię co było w przypadku dłuższego kożystania- więcej kasy diabli wzięli. Ogólnie to nie polecam tego programu- to jest jeszcze nie dporacowane.
Nie mówię już o ograniczeniach w przypadku Ery: 30 kontaktów na liście, brak wyświetlanych opisów.
No to tak: ściągasz JaduGadu. Ustawiasz koniecznie host bo ten domyślny nie działa. O tutaj http://www.kadu.net/monitor/ lista działających (tych na zielono).
Pakietu netu chyba nie ma potrzeby brać bo cena netu w mixplusie to 20 gr / 100KB oddzielnie naliczane up/down. JG bierze bardzo mało łącza więc za te 40 gr możnaby parę godzin rozmawiać.
Pakietu netu chyba nie ma potrzeby brać bo cena netu w mixplusie to 20 gr / 100KB oddzielnie naliczane up/down. JG bierze bardzo mało łącza więc za te 40 gr możnaby parę godzin rozmawiać.