Gadu-gadu w komórce

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Gadu-gadu w komórce

Post autor: Luminofor » 25 paź 2008, 14:58

Witam, chciałbym uaktywnić w swoim telefonie usługę gadu-gadu (Mobilne gadu), jednak chciałbym to zrobić za darmo (bez żadnych opłat), jestem w tej kwestii zielony, dlatego proszę o naświetlenie zagadnienia.
Aha, mam telefon w MixPlusie na kartę z salonu

tas
-
Kontakt:

Post autor: tas » 25 paź 2008, 17:58

Bezpłatnie to nigdy nie będzie, będzie cibiło kasę za transfer, połata za kożystanie z oprogramowania (1zł/tydz.). Gdybys miał w Erze to byłoby taniej o transfery, a z własnego przykładu wiem, że dokładnie tak nie jest. Za każdy błąd programu się płaci, a błędy występują bardzo często, gdy się nie zaloguje - też się płaci -bo połączenie zostało nawiązane, ale że oprogramowanie, lub serwer miał błąd to już się nie liczy.

Jakiś czas temu miałem gg w komórce ( w Era fun), co chwilę wyskakiwały błędy, przerywał połączenie, telefon się restartował, zawieszał, w przypadku zbyt długiej rozmowy program potrafił się wyłączyć, lub w/w działania miały miejsce. Gdy wystąpił błąd - minimum 70gr w plecy, nie mówię co było w przypadku dłuższego kożystania- więcej kasy diabli wzięli. Ogólnie to nie polecam tego programu- to jest jeszcze nie dporacowane.

Nie mówię już o ograniczeniach w przypadku Ery: 30 kontaktów na liście, brak wyświetlanych opisów.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 25 paź 2008, 18:08

W orange pop swego czasu 25zeta przez gg poszło mi w ciągu kilku godzin... również nie polecam.

arturix
-

Post autor: arturix » 25 paź 2008, 18:32

Chyba, że posiada się Wi-Fi w komórce, np nokia E-51, wówczas można nawet przez skype za darmo rozmawiać.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 25 paź 2008, 18:42

Tylko jak znajdzie się jakąś darmowa sieć. A po zatym za samo używanie gg też chyba płaci się. Jedynym więc wyjściem jest webgadu i darmowa sieć wifi. Tyle ze na mojej n95 jakoś nigdy nie udało mi się tego użyć....

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 26 paź 2008, 8:46

No to tak: ściągasz JaduGadu. Ustawiasz koniecznie host bo ten domyślny nie działa. O tutaj http://www.kadu.net/monitor/ lista działających (tych na zielono).
Pakietu netu chyba nie ma potrzeby brać bo cena netu w mixplusie to 20 gr / 100KB oddzielnie naliczane up/down. JG bierze bardzo mało łącza więc za te 40 gr możnaby parę godzin rozmawiać.

ODPOWIEDZ