Dziewczyny elektroniczki :)

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 15 wrz 2008, 18:10

MOje dwie kolezenki posżły na Elektronike i Telekomunikacje a nie widziały co to jest tranzystor tak dla przykładu życzę im szczescia.

Awatar użytkownika
TWN TEKNIKS
-
Kontakt:

Post autor: TWN TEKNIKS » 15 wrz 2008, 18:20

tasza, :) Jak juz wiesz nie widzialem tej pracowni. Jesli chodzi o te scalaki to tak w przenosni i wcale nie mialem na mysli rezerwowania elektroniki wylacznie dla mezczyzn. Bardzo dobrze to znosze ze masz takie hobby i nie jest to wcale dziwne a pozytywne i to nawet bardzo. Szkoda ze nie ma wiecej kobiet na tym forum bo mysle ze duzo by zyskalo
p.s. Smialo mozesz odpisywac :wink:

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 16 wrz 2008, 10:38

TWN TEKNIKS pisze:Jesli chodzi o te scalaki to tak w przenosni i wcale nie mialem na mysli rezerwowania elektroniki wylacznie dla mezczyzn
To nie mobilking :mrgreen: .

PS : U mnie w klasie nie tylko dziewczyny nie wiedzą co to tranzystor (chłopaki nie wiedzą co to jest tranzystor mocy bo sam tranzystor znają..., lepiej ani one, ani oni nie wiedzą co to radiator :shock: ).

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 16 wrz 2008, 17:45

elemaniac pisze:lepiej ani one, ani oni nie wiedzą co to radiator
Nie każdy musi...

W mojej szkole (prawie 1200 osób) jest kilkanaście kobiet na profilu technik informatyk. Na elektroniku nie ma.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 16 wrz 2008, 18:03

oj, po ukończeniu szkoły średniej (Technikum Elektrycznym) niektórzy nadal nie wiedzieli po co jest prawo Ohma <o_zgrozo>

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 16 wrz 2008, 18:05

joon, to nie tak źle, u mnie technikum elektroniczne skończyli ludzie co nie odróżniali prądu od napięcia...

Awatar użytkownika
TWN TEKNIKS
-
Kontakt:

Post autor: TWN TEKNIKS » 16 wrz 2008, 20:04

mathieiov, nopewnie ze nie kazdy musi. Z reszta jak nie znaja to i nie uzywaja tranzystorow mocy to po coim radiator? ;)
W sumie zakladajac temat chodzilo mi o dziewczyny ktore naprawde wymiataja i widze ze sa takie :)
Prponuje zamknac temat i ewntualnie zalozyc nowy " technikum " lub zblizony;)

Awatar użytkownika
NIEBO!
-

Post autor: NIEBO! » 18 wrz 2008, 19:29

Kobietom to ja polecam eleganckie kolczyki :)
tasza ... masz takie? :)

Obrazek

Pozdrawiam!
NIEBO!™

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 19 wrz 2008, 11:56

Ha, takich nie mam....jeszcze. Zamiast rezystora lepsza byłaby dioda, zwykła krzemowa,
czyli mały czarny walec - kolorowy rezystor wszystko tu psuje...a to musi pasować
(zakładając brak make-up-u) przynajmniej do koloru włosów, o oczach nie wspomnę.
Jak dla mnie to za bardzo pstrokate jest - black & silver to już byłoby super,
do czarnych kłaczków szczególnie....szkoda że na prawym zdjęciu nie widać fryzury.

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 19 wrz 2008, 22:41

Teraz wpadł mi do głowy super genialny pomysł. Generalnie nie znam się na modzie ale od dłuższego czasu modne jest przyczepianie do paznokci jakichś małych gadżetów. NIe wiem jak je dokładnie określić, ale myślę ze wiecie drogie Panie o co "mnie się rozchodzi".

Zatem moje drogie Koleżanki zamiast tych drogich, oklepanych, małych, świecących gadżetów sugeruje sobie przykleić... jakiś element SMD w dowolnym rozmiarze: 0805 lub 1206 lub mniejsze. Tanie i nowatorskie. Na pewno się spodoba :). Pozdrawiam

Ps.
...no dobra trochę przesadziłem z tym 'super genialny' :mrgreen:

Awatar użytkownika
NIEBO!
-

Post autor: NIEBO! » 19 wrz 2008, 23:15

gwozdex pisze:...modne jest przyczepianie do paznokci jakichś małych gadżetów... zamiast tych drogich, oklepanych, małych, świecących gadżetów sugeruje sobie przykleić... jakiś element SMD w dowolnym rozmiarze: 0805 lub 1206 lub mniejsze. Tanie i nowatorskie. Na pewno się spodoba
hehe albo nawet "zmontować" działający układ :) SO8 NE555 + LED 1206 + 3 bierne SMD + hmmm no jakieś zasilanie ... mogłoby się w amatorskiej technologii nie zmieścić na paznokciu ale dla chcącego ... chcącej :) Swoją drogą elektronicy znaleźliby wtedy zatrudnienie w salonach kosmetycznych i wtedy to dopiero elektornika byłaby sztuką.

Już widzę te aukcje na allegro:
Mikroprocesorowe TIPSY! BCM! :lol:

A serio jakby się nad tym zastanowić to po tym co tu napisaliśmy to już tylko kwestia czasu...

Co do kolczyka ... widzę że lubisz czerń - moim zdaniem lepiej 1,3W Zener ze szkiełkiem :)

Pozdrawiam
NIEBO!™

ODPOWIEDZ