jaki kierunek???

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemeksag
Użytkownik
Kontakt:

jaki kierunek???

Post autor: przemeksag » 06 maja 2008, 18:48

Panowie chociaż jestm w drugiej klasie technikum i na wybór uczelni to mam jescze czas intryguje mnie na jaki kierunek studiów się udać.
Jestem w technikum teleinformatycznym i interesuję się telekomunikacją ale i elektroniką dlatego czy jest jakiś kierunek który łączy te dwie sprawy w jedno.

arturix
-

Post autor: arturix » 06 maja 2008, 19:13

No jasne że jest i nazywa się Elektronika i Telekomunikacja. A przed wyborem kierunku studiów radzę się głęboko zastanowić, nie tylko co się lubi ale co się przyda w życiu. Studiowanie na tym kierunku wcale nie jest takie proste, jest dużo teorii jak dla mnie o wiele za dużo, za mało praktyki. Podchodzi się do elektroniki teoretycznie, tak naprawdę można przejść całe studia na kierunku Elektronika nie trzymając lutownicy w ręku :shock:

Awatar użytkownika
przemeksag
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: przemeksag » 06 maja 2008, 19:26

o no no właśnie to coś takiego dla mnie. Ja jestem właśnie takim niepoprawnym teoretykiem, choć i praktykę lubię. A jaka specjaliazcja. No i właśnie problem z tym jak potem z robotą.

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 07 maja 2008, 22:25

http://www.syllabus.agh.edu.pl/EL/index.html proszę bardzo przykładowe kierunki specjalizacje i programy tychże studiów.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Re: jaki kierunek???

Post autor: Luminofor » 09 maja 2008, 18:00

przemeksag pisze:Panowie chociaż jestm w drugiej klasie technikum i na wybór uczelni to mam jescze czas intryguje mnie na jaki kierunek studiów się udać.
Jestem w technikum teleinformatycznym i interesuję się telekomunikacją ale i elektroniką dlatego czy jest jakiś kierunek który łączy te dwie sprawy w jedno.
Ucz się matmy i idź na EiT np na AGH

Awatar użytkownika
przemeksag
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: przemeksag » 09 maja 2008, 23:05

Myślę jeśli coś to na P wrocławską elektronika i telekomunikacja albo na teleinformatykę.
Tylko żeby teoria z praktyką była mniejwięcej wymieszana pół na pół. Bo i od pierwszego i od drugiego występujących osobno można dostać świrka.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 29 maja 2008, 12:55

Z tego co wiem to największy odsiew na EiT jest z C++

elektronikopo
Użytkownik

Post autor: elektronikopo » 20 cze 2008, 10:49

Ja zdawałem matematyka podst ok 80% angielski podst ok 50% i polski ok 35% Mieszkam w okolicach Opola nie wiem gdzie iść na studia chcem iść na AGH , PS w Gliwicah , PW we Wrocławiu albo PO w Opolu Gdzie byscie mi proponowali isć z taka matura? Chcem iśc do Krakowa A jest tam taki kierunek gdzie wymagana jest matematyka podstawowa , bo slyszalem ze na wszytskich kierunkach tzreba miec matemtyke rozszerzona. To samo pytanie kieruje do pozostalych uczelni , ktore wymieniłem. Chodzi mi o kierunki ścisłe nie koniecznie związane z szkoła , ktora skonczyłem. Ja skonczyłem technikum w zawodzie technik elektronik. Prosze mi powiedziec na co byscie mi prponowali iśc. Prosze powiedziec gdzie bym się dostał z takimi maturami?

-------
ORTOGRAFIA. Proszę niezwłocznie poprawić posta. Inaczej wyląduje w koszu. ZbeeGin
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, 17:41 przez elektronikopo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ