Panowie chociaż jestm w drugiej klasie technikum i na wybór uczelni to mam jescze czas intryguje mnie na jaki kierunek studiów się udać.
Jestem w technikum teleinformatycznym i interesuję się telekomunikacją ale i elektroniką dlatego czy jest jakiś kierunek który łączy te dwie sprawy w jedno.
jaki kierunek???
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
No jasne że jest i nazywa się Elektronika i Telekomunikacja. A przed wyborem kierunku studiów radzę się głęboko zastanowić, nie tylko co się lubi ale co się przyda w życiu. Studiowanie na tym kierunku wcale nie jest takie proste, jest dużo teorii jak dla mnie o wiele za dużo, za mało praktyki. Podchodzi się do elektroniki teoretycznie, tak naprawdę można przejść całe studia na kierunku Elektronika nie trzymając lutownicy w ręku 
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
http://www.syllabus.agh.edu.pl/EL/index.html proszę bardzo przykładowe kierunki specjalizacje i programy tychże studiów.
Re: jaki kierunek???
Ucz się matmy i idź na EiT np na AGHprzemeksag pisze:Panowie chociaż jestm w drugiej klasie technikum i na wybór uczelni to mam jescze czas intryguje mnie na jaki kierunek studiów się udać.
Jestem w technikum teleinformatycznym i interesuję się telekomunikacją ale i elektroniką dlatego czy jest jakiś kierunek który łączy te dwie sprawy w jedno.
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
-
elektronikopo
- Użytkownik
Ja zdawałem matematyka podst ok 80% angielski podst ok 50% i polski ok 35% Mieszkam w okolicach Opola nie wiem gdzie iść na studia chcem iść na AGH , PS w Gliwicah , PW we Wrocławiu albo PO w Opolu Gdzie byscie mi proponowali isć z taka matura? Chcem iśc do Krakowa A jest tam taki kierunek gdzie wymagana jest matematyka podstawowa , bo slyszalem ze na wszytskich kierunkach tzreba miec matemtyke rozszerzona. To samo pytanie kieruje do pozostalych uczelni , ktore wymieniłem. Chodzi mi o kierunki ścisłe nie koniecznie związane z szkoła , ktora skonczyłem. Ja skonczyłem technikum w zawodzie technik elektronik. Prosze mi powiedziec na co byscie mi prponowali iśc. Prosze powiedziec gdzie bym się dostał z takimi maturami?
-------
ORTOGRAFIA. Proszę niezwłocznie poprawić posta. Inaczej wyląduje w koszu. ZbeeGin
-------
ORTOGRAFIA. Proszę niezwłocznie poprawić posta. Inaczej wyląduje w koszu. ZbeeGin
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, 17:41 przez elektronikopo, łącznie zmieniany 1 raz.