Nie wiem, czy reklamować tą stację. Jak mierzyłem termoparą, to temp. grota była jakieś 20 - 30st. niższa od ustawionej. Co o tym sądzicie
czy stacja kwalifikuje się do reklamacji?
czy stacja kwalifikuje się do reklamacji?
Mam stację lutowniczą XY 168-3C (60W). Widzę, że większość z Was lutuje na temperaturze 320st. C. Nie wiem, czy coś jest nie tak, ale moja stacja ma niecały rok a od początku temperatura wydawała mi się za niska. Muszę lutować przy temp. 360 - 400st C, żeby wyszło to dość sensownie. Przy 320 muszę się nieźle natrudzić, żeby cyna się stopiła.
Nie wiem, czy reklamować tą stację. Jak mierzyłem termoparą, to temp. grota była jakieś 20 - 30st. niższa od ustawionej. Co o tym sądzicie
No niby racja. Ale to znaczy, że gdy będę potrzebował 450stopni, czyli maksymalnej temp. na podziałce, to nie będę w stanie jej osiągnąć. A poza tym nie po to mam stację z podziałką, żeby temp. grota była aż tak daleka od rzekomo ustawionej.
Ale swoją drogą został mi miesiąc gwarancji, do tego nie mam zbyt wiele czasu, a poza tym nie chce mi się walczyć z wysyłaniem tego itp. Chyba jednak odpuszczę, może zajrzę do środka i znajdę tam jakiś sposób wyskalowania tego.
Ale swoją drogą został mi miesiąc gwarancji, do tego nie mam zbyt wiele czasu, a poza tym nie chce mi się walczyć z wysyłaniem tego itp. Chyba jednak odpuszczę, może zajrzę do środka i znajdę tam jakiś sposób wyskalowania tego.