Wydruk kolorowy jest wygodniejszy, czarnobiały jest bardzo nieprzyjemny i cięzko jest później się mu przyjrzeć, a czasami chce tezpomyśleć nad programem nie siedząc przy komputerze
Kolorowe wydruki z BASCOM AVR
Kolorowe wydruki z BASCOM AVR
Mam pytanie, czy da się w jakiś sposób uzyskać kolorwy wydruk z Bascom avr? Można to gdzieś ustawić w opcjach?, alebo może jakiś pomysł jak przenieść to do innego programu i z niego wydrukować na kolorowo? Oczywiście nie chodzi mi tu o kopiowanie pokolei każdego polecenia
Wydruk kolorowy jest wygodniejszy, czarnobiały jest bardzo nieprzyjemny i cięzko jest później się mu przyjrzeć, a czasami chce tezpomyśleć nad programem nie siedząc przy komputerze
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam!
Ja kopiuje sobie program do Worda i z niego drukuje już w kolorze. Co prawda gdyby zaszła konieczność wydzielenia jakiejś części listingu lub kilku takowych to mogłoby się to stać uciążliwe. Ja potrzebowałem kolorowy wydruk całości, zatem Ctrl+C ; Ctrl+V i po sprawie. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-04-24, 12:53 ]
Teraz popatrzyłem do BASCOMA i tam jest funkcja "Color" ( Opcje-> Drukarka). Zaznacz to bedzie drukować w kolorze (mam wersję 1.11.9.1).
Ja kopiuje sobie program do Worda i z niego drukuje już w kolorze. Co prawda gdyby zaszła konieczność wydzielenia jakiejś części listingu lub kilku takowych to mogłoby się to stać uciążliwe. Ja potrzebowałem kolorowy wydruk całości, zatem Ctrl+C ; Ctrl+V i po sprawie. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-04-24, 12:53 ]
Teraz popatrzyłem do BASCOMA i tam jest funkcja "Color" ( Opcje-> Drukarka). Zaznacz to bedzie drukować w kolorze (mam wersję 1.11.9.1).
Ale w jaki sposób kopiujesz do worda? ja jak przenosze to znowu mam wszystko czarne
nie chodzi mi o to, żeby wszystko mieć na czerwono np.
tylko, żeby konkretne polecenia były pokolorowane IF THEN na niebiesko, komentarze na zielono
itd
U mnie nie ma polecenia kolor jest tylko BLACK and White, które odznaczyłem, ale nic to nie dało
U mnie nie ma polecenia kolor jest tylko BLACK and White, które odznaczyłem, ale nic to nie dało
-
ZbeeGin
-
ZbeeGin