Sygnały audio w CD-ROM

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
sopel

Sygnały audio w CD-ROM

Post autor: sopel » 11 paź 2003, 14:56

Mam takie małe pytanko w nagrywarce lite on LTR-52246S nie działa dzwiek na wyjściu Jack z nagrywarki. Czy to jest usterka czy normalne?? Nagrywarka jest po przejściach a mianowicie płyta podczas odtwarzania rozwaliła sie w drobny mak moze to spowodowaqło usterke.
A dróga rzecz to takie pytanko, chciałbym zainstalować napęd CD-ROM jako odtwarzać CD i chciałbym sie dowiedzieć jak trzeba ja przerobić aby działała samodzielnie bez kompótera gdzie podłączyć moc gzdie jest wyjście dzwieku ( o ile wogóle jest)??

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 15 paź 2003, 17:49

Na wyjściu na słuchawki nie ma sygnalu czy na line ?
O ile masz na przednim panelu przycisk "paly" to wporzo moznac coś pomysleć o podłaczeniu go do wzmacniacza.
Niewiem dokładnie ale jeden koles ponoc znalazł gdzieś na pinach tasmy przełaczanie do przodu i do tyłu paly itp. ale ja sam, niewiem jak.
Może ktoś na forum wie :?:

LuKMeN
-

Post autor: LuKMeN » 15 lis 2003, 17:49

no ja tesh chetnie dowiedzial bym sie jak umiescic przycisk "play" na tasmie z tylu KTO WIE JAK TO ZROBIC????

piotras

audio cd

Post autor: piotras » 30 lip 2004, 9:12

odpowiedz na pytanie znajdziesz na stronie "maluch biger'a" ... potrzebny jest stabilizator lub po prostu dwa napiecia 5 i 12V i to wszystko ...srodek masa ....sygnał pociągniesz z wyjscia słuchawkowego....a co z mym pytaniem apropos podłączenia sygnału dzwieku prosto do kabli od głowicy...przez co to podłączyć....bezposredni sa zbyt wielkie zakłócenia...

Awatar użytkownika
gaweł
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gaweł » 30 lip 2004, 21:45

Standardowy CDROM nie ma z tyłu na taśmie żadnych wyprowadzeń dublujących przycisk play. Jeżeli z przudu jest taki, to można go używać i zrobić prosty odtwarzacz płyt CD. Jeżeli takiego przycisku nie ma, to włączenie odtwarzania może odbyć się przez odpowiednią komendę ATAPI, ale tego bez procka nie da się zrobić.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 11 sie 2004, 18:20

Oprócz wyjścia słuchawkowego jest jeszcze wyjście z tyłu (4-pinowe).

ODPOWIEDZ