Mam takie małe pytanko w nagrywarce lite on LTR-52246S nie działa dzwiek na wyjściu Jack z nagrywarki. Czy to jest usterka czy normalne?? Nagrywarka jest po przejściach a mianowicie płyta podczas odtwarzania rozwaliła sie w drobny mak moze to spowodowaqło usterke.
A dróga rzecz to takie pytanko, chciałbym zainstalować napęd CD-ROM jako odtwarzać CD i chciałbym sie dowiedzieć jak trzeba ja przerobić aby działała samodzielnie bez kompótera gdzie podłączyć moc gzdie jest wyjście dzwieku ( o ile wogóle jest)??
Sygnały audio w CD-ROM
Na wyjściu na słuchawki nie ma sygnalu czy na line ?
O ile masz na przednim panelu przycisk "paly" to wporzo moznac coś pomysleć o podłaczeniu go do wzmacniacza.
Niewiem dokładnie ale jeden koles ponoc znalazł gdzieś na pinach tasmy przełaczanie do przodu i do tyłu paly itp. ale ja sam, niewiem jak.
Może ktoś na forum wie
O ile masz na przednim panelu przycisk "paly" to wporzo moznac coś pomysleć o podłaczeniu go do wzmacniacza.
Niewiem dokładnie ale jeden koles ponoc znalazł gdzieś na pinach tasmy przełaczanie do przodu i do tyłu paly itp. ale ja sam, niewiem jak.
Może ktoś na forum wie
-
piotras
audio cd
odpowiedz na pytanie znajdziesz na stronie "maluch biger'a" ... potrzebny jest stabilizator lub po prostu dwa napiecia 5 i 12V i to wszystko ...srodek masa ....sygnał pociągniesz z wyjscia słuchawkowego....a co z mym pytaniem apropos podłączenia sygnału dzwieku prosto do kabli od głowicy...przez co to podłączyć....bezposredni sa zbyt wielkie zakłócenia...
Standardowy CDROM nie ma z tyłu na taśmie żadnych wyprowadzeń dublujących przycisk play. Jeżeli z przudu jest taki, to można go używać i zrobić prosty odtwarzacz płyt CD. Jeżeli takiego przycisku nie ma, to włączenie odtwarzania może odbyć się przez odpowiednią komendę ATAPI, ale tego bez procka nie da się zrobić.