W tym roku matura (kończę technikum), po maturze mam zamiar studiować na Politechnice Śląskiej, głównie celuje w wydział Elektryczny.
Najbardziej optymistyczna opcja to Elektronika i Telekomunikacja (dzienne).
Jednak ze względu na szereg realiów życiowych bardziej prawdopodobną opcją są studia niestacjonarne - tylko teraz pojawia się wybór - Elektrotechnika (zaocznie) czy Elektronika i Telekomunikacja (wieczorowo)
Osobiście bardziej wolałbym studiować EiT (aczkolwiek dyplomem inżyniera z elektrotechniki nie pogardzę), tylko w kwestii studiów wieczorowych jestem zielony niczym obecne tło na forum.
Czy ktos moglby przybliżyć mi nieco kwestie studiów wieczorowych, oraz jak myślicie jaka opcja będzie lepszym wyborem???
Pozdrawiam!
wieczorove vs zaoczne
Re: wieczorove vs zaoczne
Jak Ci zalezy na papierze to wszystko jedno na ktore. Po zaocznych i po dziennych jest ten sam glejt, wiec i kwalifikacje masz teoretycznie to samo. Jak Ci zalezy na tym aby moc pracowac i jednoczesniej studiowac to tylko zaoczne. Mozesz sie nauczyc praktycznie tyle samo co na dziennych ale trzeba wiecej samozaparcia (czytaj: motywacji). Natomiast dzienne studia + akademik, daja cos co trudno zdefiniowac. Oczywiscie na dziennych jest wiecej zajec przez co teoretycznie mozna sie wiecej nauczyc, choc oczywiscie sa tacy co koncza takowe i tak prawie nic nie umieja.mik3 pisze:mi nieco kwestie studiów wieczorowych, oraz jak myślicie jaka opcja będzie lepszym wyborem???
Pozdrawiam!
Wybor nalezy od Ciebie.
pozdrawiam