wieczorove vs zaoczne

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
ODPOWIEDZ
mik3
-

wieczorove vs zaoczne

Post autor: mik3 » 25 lut 2008, 20:33

W tym roku matura (kończę technikum), po maturze mam zamiar studiować na Politechnice Śląskiej, głównie celuje w wydział Elektryczny.
Najbardziej optymistyczna opcja to Elektronika i Telekomunikacja (dzienne).
Jednak ze względu na szereg realiów życiowych bardziej prawdopodobną opcją są studia niestacjonarne - tylko teraz pojawia się wybór - Elektrotechnika (zaocznie) czy Elektronika i Telekomunikacja (wieczorowo)
Osobiście bardziej wolałbym studiować EiT (aczkolwiek dyplomem inżyniera z elektrotechniki nie pogardzę), tylko w kwestii studiów wieczorowych jestem zielony niczym obecne tło na forum.
Czy ktos moglby przybliżyć mi nieco kwestie studiów wieczorowych, oraz jak myślicie jaka opcja będzie lepszym wyborem???
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 25 lut 2008, 22:30

Nigdzie się tyle nie nauczysz co na dziennych !

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 26 lut 2008, 22:54

Jest coś takiego jak wieczorowe jeszcze ?

Awatar użytkownika
robson
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: robson » 26 lut 2008, 23:02

Jeśli tylko możesz to uderzaj w dzienne - zaoczne często bywają tylko taką "fabryką inżynierów" bez urazy oczywiście dla innych, bo są też i dobre studia zaoczne/wieczorowe. Na dziennych na 100% nauczysz się jednak więcej.

^ToM^
-

Re: wieczorove vs zaoczne

Post autor: ^ToM^ » 27 lut 2008, 13:05

mik3 pisze:mi nieco kwestie studiów wieczorowych, oraz jak myślicie jaka opcja będzie lepszym wyborem???
Pozdrawiam!
Jak Ci zalezy na papierze to wszystko jedno na ktore. Po zaocznych i po dziennych jest ten sam glejt, wiec i kwalifikacje masz teoretycznie to samo. Jak Ci zalezy na tym aby moc pracowac i jednoczesniej studiowac to tylko zaoczne. Mozesz sie nauczyc praktycznie tyle samo co na dziennych ale trzeba wiecej samozaparcia (czytaj: motywacji). Natomiast dzienne studia + akademik, daja cos co trudno zdefiniowac. Oczywiscie na dziennych jest wiecej zajec przez co teoretycznie mozna sie wiecej nauczyc, choc oczywiscie sa tacy co koncza takowe i tak prawie nic nie umieja.
Wybor nalezy od Ciebie.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ