Słyszeliście o satelicie US193??
Słyszeliście o satelicie US193??
Co o tym myślicie? 500kg hydrazyny, pluton, 2tony "żywej wagi" i zagrożenie, że nie spłonie w atmosferze (przynajmniej nie w całości) oraz co gorsze spadnie na naszym terytorium.. Zobaczymy ile w tym prawdy i jak się sprawa rozwinie. Może to nie jest typowo elektroniczny post, ale takie wydarzenie to nie jakaś błaha sprawa..
Hydrazyna i pluton mi póki co nie potrzebne....ale jeżeli z tego co ewentualnie
zostanie da się jakieś ciekawe elementy powyciągać...no to czemu nie.
Mam tylko nadzieję, że tam w środku nie ma jakiegoś biologicznego paskudztwa
vide "film" http://www.filmweb.pl/Plazma,1988,o+fil ... m,id=33341
Tak, masz rację. Przy okazji to bardzo dobry temat zastępczy dla mediów,seg pisze:takie wydarzenie to nie jakaś błaha sprawa
literalnie sprawę traktując - po prostu spadł z nieba....czy raczej spadnie.
Miłego weekendu,
Natasza
-
ZbeeGin
..ja ze względu na pluton darowałbym sobie elementy
Hydrazyna jeszcze ujdzie (no chyba że satelita trafi w cysterę z ciekłym tlenem), to już średnio fajnie. Co do tematu dla mediów - fakt póki co, nic sie nie stało, może się nie stanie, ale nie chciałbym aby jakiś amerykański szmelc spadał na przypadkowych, niewinnych ludzi i z tego powodu czuje się oburzony. Nie chodzi mi tylko o nasz kraj, na uwadze mam w ogóle zdrowie i życie ludzkie. Jak ktoś to rozkradnie, to wizyta "panów w czerni" może być realna
A znając życie spadnie u jakiegoś Staśka na polu i bedzie nowe Roswell
Później w tvn pokażą wywiad z chłopem, bo przecież w tv, gdy ma miejsce wywiad "w plenerze" to zawsze przewinie się jakiż żul przed obiektywem, zawsze zobaczymy jakąś pijacką nieogoloną mordę lub kogoś klecącego zdanie z archaizmów. Myślę, że to z leksza szkodzi wizerunkowi Polski, mamy chyba jeszcze ludzi ze skończoną podstawówką?? I tym sposobem uciekłem od satelity. Jedyny plus to moment wejścia tego szajsu w atmosferę, może jakaś fotka o ile ktoś zdąży z aparatem 
Albo niech zwiążą liną Busha i Gates'a i ustawią w celu.
Teraz już wiem po co im tarcza antyrakietowa..
Proszę o wypowiedż kogoś kto zna się na meteorach i tym jakie mogą być skutki (krater itd) upadku półtorej tony złomu z daną "satelitarną" prędkością?
W takim razie niech spada na Redmont to będzie trochę pożytku z tego pojemnika na materiały niebezpieczneNiestety jest: Widows Vista Satelite Edition. Bo niby z powodu czego mieliby utracić panowanie nad satelitą.
Teraz już wiem po co im tarcza antyrakietowa..
Proszę o wypowiedż kogoś kto zna się na meteorach i tym jakie mogą być skutki (krater itd) upadku półtorej tony złomu z daną "satelitarną" prędkością?
No tak...i dobrze, że w ten sposób rozumujesz. Powstaje tylko pytanie ile w danymseg pisze:Nie chodzi mi tylko o nasz kraj, na uwadze mam w ogóle zdrowie i życie ludzkie.
kontekście jest warte zdrowie i życie ludzkie. Satelita szpiegowski, niekontrolowany
miałby podobno spaść - gdzieś... a jak go trafią sprytnie, to jest pewna szansa, że nie
spadnie na terenie Rosji.
Jak już coś, to panowie w czerni chyba i tak się pojawią - co by nie mówić - to jest własnośćseg pisze:Jak ktoś to rozkradnie, to wizyta "panów w czerni" może być realna
amerykańskiego rządu. Czyli z "darmowych sampli" nici....
Och, a ja tak daleko...nie załapie się na show. No trudno.seg pisze:może jakaś fotka o ile ktoś zdąży z aparatem
pa,
N.
Może i nie, ale mają 2 próby jak pierwsza sie nie powiedzie, to jest jescze druga. Jakoś USA poinformowało 80 krajów i jeśli dobrze pamiętam francja i niemcy (chyba te) potrafiły to podać jako ciekawostke. A nasze media z chorą skłonnością do wyolbrzymiania musiały rozdmuchać sprawe i narobić problemów :/