Myślę, że to wina zimnych lutów w układzie programatora. Ponieważ była to moja pierwsza płytka, i dość niechlujnie wykonana:). Wykonam układ ponownie z większą precyzją.
[ Dodano: 2007-07-21, 01:50 ]
Myślę, że zmiana programatora nie pomogła, ponieważ nadal nie wykrywa układu, więc opisze wszystko po kolei może komuś uda się znaleźć usterkę. Dołączam schemat układu, jaki zbudowałem na płytce uniwersalnej. Układy scalone są zamontowane na podstawkach. Wyjścia scalaków są wykonane z goldpinow. Kwarc 8 MHz podłączany jest na zworki. Wszystkie połączenia 74ls244F <=> Atmega8 są prowadzone poprzez wtyki BLS i tasiemkę 10 żyłową. Tak samo jak z 74ls244F do D-sub 25. Stabilizator zasilam z zasilacza 9V 300mA. Kabel komp <=> programator ma około 1,2m. Programuje za pomocą programu ze strony Adam Dybkowskiego. Program nie wykrywa w ogóle MK. Sprawdziłem wszystkie połączenia niby miernik piszczał. Nie wiem dlaczego to nie działa

Jeszcze dziś jak się wyśpię spróbuje zaprogramować atmege za pomocą lpt i rezystorów jeżeli to nie pomoże to albo MK jest zepsuty albo nie mam sterowników, chodź z avrdude zainstalowałem giveio. Chyba, że jest błąd w schemacie? Czekam na wasze posty Pomocy! Z góry dziękuje za zainteresowanie.