http://www.ndn.com.pl/index.php?id_dzia ... my=15#1685
* pasmo 20MHz, dwa kanały
* duża czułość odchylania pionowego 1mV/dz
* wyzwalanie sygnałem TV
* modulacja jasności plamki – oś Z
* wyzwalanie przemienne ALT i siekane CHOP
Czy ktoś posiada ten oscyloskop? Czy warto go zakupić? W zasadzie interesuje mnie programowanie mikrokontrolerów, drobne naprawy sprzętu RTV, TV itp
oscyloskop DF4321
Nie nie mam ale cała kasę jaka mam wydaje na elektronike .gwozdex pisze:Kurcze to Ty chyba masz duzo kasy kolego![]()
Wakacje przeznaczam na prace i zarabianie pieniedzy.
w tym roku zbieram na komputer albo laptopa.
W nastpne wakacje przed stufdiami zarobie na oscyloskop i moze jakiegos fiata 125 p.
[ Dodano: 2007-07-09, 21:35 ]
U nas ten szkolny oscyloskop został wysłany do serwisu (nie wiem co sie z nim stało ale nie było go dosc czasu) .W kwietniu przyszedł i ktos go rozkalibrował pewno uczniowie z którejś klasy.Nasz nauczyciel miał problemy z kalibracją.Ale jak nim nie będziesz trząsł i bawił sie trymerem kalibracyjnym to bedzie gites.kacperek pisze:Możesz napisać coś więcej na ten temat?
Polecam Ci oscyloskopy z funkcją tester elements i generatorem kalbracyjnym (jak w Hamegach) .Pomysł tez nad jakims używanym ,a moze analogowo-cyfrowy.Do mikroprocesorów oscyloskop analogowy moze przydac sie w wąskim zakresie pomiarów.Np czestotliwosci PWM ,kwarcu itp.Do badania np lini I2C przydałby sie juz rejestrator np.oscyloskop cyfrowy z pamiecią .