Witam.
Dzięki Natasza za miły gest z Twojej strony! :)
Co do designu portalu EP to nie chciałem kombinować, bo nie znam się na tyle żeby zrobić coś więcej - jak na razie.
Zainstalowałem Krasnala na kompie - zainstalowałem sobie na nim forum - walczę i uczę się powoli.
Z czasem portal (mam nadzieję) nabierze bardziej profesjonalnego wyglądu, na razie jestem zbyt płytki żeby coś zmieniać na bardziej zaawansowanym poziomie.
A czemu to miałabyś zazdrościć? etam...
Aha, broń Boże na nic nie narzekam. Nasz Elportal też przecież wspaniale się rozwija.
Z tego co pamiętam to Piotr Górecki pisał w EdW i w ogóle było to promowane, ale jak widac ludziom się nie chce nic... tak jak napisałaś " Daj" albo "weźmy się i zrób"...
Tutaj jest trochę userów na forum! więc może weźcie się ludzie i zróbcie coś od siebie, ot tak dla własnej satysfakcji zamiast wymyślać na forum tematy z kosmosu które kończą się ostrzeżeniami lub zamknięciem, bo z tego co widzę w dziale "moderatorzy" to ręce opadają...
Utworzyć dział "news" dać uprawnienia pisania tym co się zgłoszą i przynajmniej spróbować to ruszyć a i pewnie redakcja dostrzeże takich "ochotników" do pomocy i może być naprawdę ciekawie.
Jest miejsce, jest możliwość... dlaczego by tego nie wykorzystać?
Na FEP też nigdy portal nie był włączany, ale póki co dostałem w swoje łapy PA i się zaczęło..
Co do nadgorliwych... od pewnego czasu mam wrażenie, że ktoś trochę za bardzo się stara utrzymać forum w "sterylnym porządku" odnosi się to do poprawiania błędów itp.
Trochę przesada... ja tak to widzę... rozumiem poprawić byka, ale nie tzw. literówki i brak polskich znaków.
Ja staram się albo "po cichu" poprawić BYKA, albo zaznaczam na czerwono gdzie widzę, że jest już przesada.
Myślę, że przez takie działania ludzie w pewnym sensie są zniechęceni czytaniem ciągłych poprawianych tekstów na czerwono.
Dla tych którym się nie chce... jest taka przeglądarka jak Mozilla Firefox 2 która ma wbudowany moduł sprawdzania pisowni, może by tak instalnąć i przy okazji przyzwyczaić się (bo nie powiem nauczyć) pisać w miarę poprawnie.
To tak na marginesie.