Radmor 5100
- owoc_leśny
- -
- Kontakt:
Radmor 5100
Cześć. mam taki problem. jak podłącze do sieci owego radmora to wszystko jest niby ok ale po podaniu sygnału na wejście i podłączeniu głośników słychać gzwięk ale bardzo cicho i z wielkimi zakłuceniami. Co może być powodem??
-
ZbeeGin
Zanim jednak otworzysz owy radioodbiornik sprawdź czy z tyłu masz włożone zwory mostkujące w wejściu przeznaczonym dla korektora (gniazdo DIN).
Nie wiem czy akurat ten model (5100) ma to wejście, bo w 5102 jest na pewno (a taki operowałem
) i najczęściej tego typu objawom towarzyszy taka zaskakująco-błaha przyczyna. W twoim przypadku może być tak samo, jeżeli nie to trzeba szukać dalej. 
Nie wiem czy akurat ten model (5100) ma to wejście, bo w 5102 jest na pewno (a taki operowałem
- owoc_leśny
- -
- Kontakt:
To sprawdziłem na początku i wszystkie byłe poprzepalane ale ich wymiana nic nie pomogła, tzn. przed wymianą nic nie było cłychać.ZbeeGin pisze:Sprawdź najpierw bezpieczniki na płytkach końcówek mocy.
W tej chwili nie moge sprawdzić ale możesz powiedzieć na które piny (Te gniazda to DIN 5 czyli 5 pinów) mają być założone zwory?GAVRON pisze:sprawdź czy z tyłu masz włożone zwory mostkujące w wejściu przeznaczonym dla korektora (gniazdo DIN).
-
ZbeeGin