IBM ThinkPad 700 C
IBM ThinkPad 700 C
Tym razem prośba o schemat innego złomu. Z poprzednim się nie udało. Teraz bardzo zależy mi na czasie, bo mam tylko 2 dni. Z góry dziękuję za pomoc.
http://www.nothingtodo.org/classiccmp/tp700c.htm
Może choć trochę to ci pomoże.
Lepiej powiedz co mu dolega, lub co chcesz zrobić, tak będzie łatwiej.
Może choć trochę to ci pomoże.
Lepiej powiedz co mu dolega, lub co chcesz zrobić, tak będzie łatwiej.
Na razie go nie mam. Mam tylko tego Nixdorfa, o którym pisałem w innym temacie, ale IBM'a mogę kupić za grosze na Allegro. Generalnie potrzebuję matrycy i współpracujących z nią układów (konwerter z VGA, sterowanie podświetleniem itp.). Chcę zrobić własnego prawie-notebooka z płytki nano-ITX. Zainteresowałem się laptopami firmy IBM, ponieważ między przyciskami klawiatury jest taki czerwony guzik, ktory poruszany opuszkami palców może pełnić rolę myszki. I tu potrzebny jest schemat połączeń tej klawiatury i mini myszki z interfejsem PS/2. Jeśli jest to zły pomysł, to proszę o udzielenie porad. Początkowo, w celach testowych będzie to wszystko współpracowało z komputerem w warsztacie, aż zaopatrze się w płytkę nano-ITX. Wtedy mój stary złom będzie zastąpiony tym prawie-laptopem. 
Chyba rzeczywiście tak zrobię. Jednak ten schemat jest mi mino wszystko potrzebny, ponieważ nie mam zamiaru kupować monitora LCD do mojego starego komputera, a CRT z pewnością się nie zmieści. Jedynym wyjściem jest więc matryca z laptopa. Potrzebuję więc schematu samego konwertera sygnału z karty graficznej VGA do matrycy.