IBM ThinkPad 700 C

Poszukujesz schematu układu lub urządzenia, badź wzoru płytki do niego - pytaj. Na pewno ktoś Ci pomoże.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rohlson
-

IBM ThinkPad 700 C

Post autor: Rohlson » 31 sty 2007, 8:34

Tym razem prośba o schemat innego złomu. Z poprzednim się nie udało. Teraz bardzo zależy mi na czasie, bo mam tylko 2 dni. Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 31 sty 2007, 11:26

Schematów notebooków, płyt głównych tak łatwo nie znajdziesz...

Jedynie zwrócenie się do serwisu firmowego - lub samego producenta - mogłoby coś dać. Ale marne szanse...

Awatar użytkownika
kris74
Użytkownik

Post autor: kris74 » 31 sty 2007, 11:26

http://www.nothingtodo.org/classiccmp/tp700c.htm
Może choć trochę to ci pomoże.
Lepiej powiedz co mu dolega, lub co chcesz zrobić, tak będzie łatwiej.

Awatar użytkownika
Rohlson
-

Post autor: Rohlson » 01 lut 2007, 16:21

Na razie go nie mam. Mam tylko tego Nixdorfa, o którym pisałem w innym temacie, ale IBM'a mogę kupić za grosze na Allegro. Generalnie potrzebuję matrycy i współpracujących z nią układów (konwerter z VGA, sterowanie podświetleniem itp.). Chcę zrobić własnego prawie-notebooka z płytki nano-ITX. Zainteresowałem się laptopami firmy IBM, ponieważ między przyciskami klawiatury jest taki czerwony guzik, ktory poruszany opuszkami palców może pełnić rolę myszki. I tu potrzebny jest schemat połączeń tej klawiatury i mini myszki z interfejsem PS/2. Jeśli jest to zły pomysł, to proszę o udzielenie porad. Początkowo, w celach testowych będzie to wszystko współpracowało z komputerem w warsztacie, aż zaopatrze się w płytkę nano-ITX. Wtedy mój stary złom będzie zastąpiony tym prawie-laptopem. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kris74
Użytkownik

Post autor: kris74 » 01 lut 2007, 22:41

Zamiast tak komplikować sobie życie znajdź pełnosprawnego laptopa nawet na allegro bo z tym może być więcej problemów.

Awatar użytkownika
Rohlson
-

Post autor: Rohlson » 02 lut 2007, 16:19

Chyba rzeczywiście tak zrobię. Jednak ten schemat jest mi mino wszystko potrzebny, ponieważ nie mam zamiaru kupować monitora LCD do mojego starego komputera, a CRT z pewnością się nie zmieści. Jedynym wyjściem jest więc matryca z laptopa. Potrzebuję więc schematu samego konwertera sygnału z karty graficznej VGA do matrycy.

ODPOWIEDZ