genratory funkcyjne PILNE!!!

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
emers

genratory funkcyjne PILNE!!!

Post autor: emers » 19 paź 2003, 9:35

mam prosbe potrzebuje jak najwiecej informacji o generatorach funkcyjnych, na necie jest tego malo, a ja potrzebuje na referat, z gory dziekuje za odpowiedz. Wszelkie informacje prosze przesylac na meila emers@o2.pl . PS jak najszybciej. BEDE BAAARDZO WDZIECZNY!! :)

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 19 paź 2003, 12:24

W necie jest tego naprawdę dużo tak z ciekawości sprawdziłem i wstukałem w www.google.pl hasło "generator funkcyjny" pojawiło się ok.250 linków do interesującego Cię tematu , czy też "function generator" to już ilość linków była bardzo duża, z czego duża część będzie przydatna. Nie mam gotowych materiałow które mógłbym Ci podesłać. Poszukaj również po kartach katalogowych producentów czy dystrybutorów układów scalonych np dla układu ICL8038 http://www.intersil.com/products/device ... pn=ICL8038 . Powodzenia - może ktoś będzie miał gotowe materiały, ale nic tak nie smakuje jak samodzielnie zdobyta wiedza :)

emers

Post autor: emers » 19 paź 2003, 18:58

chodzi o to ze po pierwsze ja nie znam dobrze angielskiego (ale to nic). A drugie to to ze to chodzi o ogolne informacje takie jak budowa, zasada dzialnia itd. a nie dane katalogowe jakiegos okreslonego generatora. A tego niestety nie znalazlem w wyszukiwarce, a szukalem dosc dlugo. I nie wiem co robic, nie ma mi kto pomoc. :(

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 19 paź 2003, 19:34

OK. W takim razie może zobacz w literaturze polecam np. "Układy półprzewodnikowe" U.Tietze, Ch.Schenk - jest tam kilku kartkowy rozdział poświęcony temu zagadnieniu. Jeśli nie masz dostępu do książki to daj znać postaram się zrobić skany i podesłać.

Robi
Użytkownik

Post autor: Robi » 19 paź 2003, 22:27

Witam
Jak się nie mylę to również o tym pisało w "Radioelektronika dla praktyków" pana Masewicza
Pozdrawiam

emers

Post autor: emers » 21 paź 2003, 19:52

bylbym wdzieczny za te skany bo nie posiadam takiej ksiazki, a w bibliotece jej nie ma, z gory dzekuje :)

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 21 paź 2003, 20:47

emers pisze:bylbym wdzieczny za te skany bo nie posiadam takiej ksiazki, a w bibliotece jej nie ma, z gory dzekuje :)
Skany zrobione ale chwilowo mam kłopot z wrzuceniem na serwer, spróbuję jutro. Teraz wysyłam na twoją skrzynkę, waży to 2,2MB.

emers

Post autor: emers » 22 paź 2003, 18:47

wielkie dzieki za skany, sa bardzo pomocne, wyjdzie z tego swietny referat :D . No coz Wieeeeeelkie dzieki :) . Gdy dostane ocenke to sie odezwe :P.

ODPOWIEDZ