9/06 Elektroniczna wersja EdW

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
bluex
-

Post autor: bluex » 12 paź 2006, 13:21

Zino może ewentualnie być, ale przydałoby się coś dla ludzi bez neta w domu :neutral:

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 17 paź 2006, 16:24

Zastanawiam się właśnie nad tą EdW elektroniczną. Chyba zamówie taką prenumerate zobacze o co chodzi najwyżej jej już nigdy nie kupie, ale wydaje mi się że będzie coś takiego fajne. Szczególnie, że płyty są małe, a gazeta duża, zanim znajde gazete w swojej stercie mija troche czasu, a s płytami będzie lepiej. Przegram sobie na dysk i będe szukał pod podaną nazwą :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 17 paź 2006, 16:35

Tranzystor pisze:Szczególnie, że płyty są małe, a gazeta duża, zanim znajde gazete w swojej stercie mija troche czasu, a s płytami będzie lepiej. Przegram sobie na dysk i będe szukał pod podaną nazwą :D
Pozdrawiam
Hmm a kto mówi o płytach? Prenumerate dostaniesz na maila (a raczej informację, że możesz ściągnąć z netu nowy numer). Tak więc na dysku będziesz je miał od razu ;)

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 17 paź 2006, 16:38

i nie wiem czy to będzie dobry pomysł z tymi pytami. To dziala chyba tylko na 1 kompie więc po nagrywaniu mogę coś sie sknocić.

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 17 paź 2006, 16:43

Ja myślałem, że prenumerata będzie normalnie przesyłana do mnie do domu na płycie. Jak nie to się w to nie bawie.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 17 paź 2006, 17:01

Tak dobrze nie ma. Co najgorsze działa chyba tylko na jednym kompie. Lepiej zwykła prenumerata - wtedy e-wydanie gratis. różnica jest tak mała że nie opłaca sie e-pren.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 17 paź 2006, 17:21

To własnie dzięki zrezygnowaniu z przesyłki pocztą prenumerata elektroniczna jest tańsza od papierowej. Pozatym uważam że do czytania lepsza jest papierowa. A elektroniczną traktuję jak "zapowiedź" papierowej.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 17 paź 2006, 17:31

radzio pisze:To własnie dzięki zrezygnowaniu z przesyłki pocztą prenumerata elektroniczna jest tańsza od papierowej
Czyli 20 zł różnicy to tylko przesyłka? naprawdę nie rozumiem dlaczego to ma sie opłacać można mieć 2 za 140zł albo 1 za 120zł

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 17 paź 2006, 17:33

Za taką prenumerate to dziękuję.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 17 paź 2006, 17:35

Kulpina pisze:Czyli 20 zł różnicy to tylko przesyłka? naprawdę nie rozumiem dlaczego to ma sie opłacać można mieć 2 za 140zł albo 1 za 120zł
Może po prostu wydawnictwo wprowadziło nową technologię... może ktoś nie lubi stosów gazet zalegających na półkach... Dwóm osobom się nie podoba a może dwustu się spodoba...

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 17 paź 2006, 17:39

no nie wiem, wegług wypowiedzi tutaj to raczej będzie na odwrót, ale zawsze jest

ROM
Użytkownik

Post autor: ROM » 17 paź 2006, 22:08

radzio pisze: Może po prostu wydawnictwo wprowadziło nową technologię... może ktoś nie lubi stosów gazet zalegających na półkach... Dwóm osobom się nie podoba a może dwustu się spodoba...
Stosów papieru to pewnie nikt nie lubi, ale Zino ich nie zlikwiduje.
Powód jest prosty - po reinstalacji systemu, (że nie wspomnę wymiany dysku po awarii lub zmiany na pojemniejszy) prenumeraty po prostu NIEMA :sad: .
Z pojedyńczym egzemplarzem to jeszcze niewielki problem, ale...powiedzmy cały rocznik, że nie wspomnę o kilku latach.
Moim zdaniem jest to do bani.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 17 paź 2006, 22:16

ROM pisze:Stosów papieru to pewnie nikt nie lubi, ale Zino ich nie zlikwiduje.
Powód jest prosty - po reinstalacji systemu, (że nie wspomnę wymiany dysku po awarii lub zmiany na pojemniejszy) prenumeraty po prostu NIEMA
Niezupełnie prawda to jest. Właśnie robiłem reinstalację systemu bo wymieniałem sprzęt, mam nawyk ze robię kopie ważnych dokumentów i również miałem skopiowany folder "Moje magazyny" w którym to miałem wrzesniowe i październikowe numery EdW, EP i Elektronika. Po reinstalacji systemu zainstalowałem Zinio i skopiowałem sciągnięte wcześniej pisma i wszystko mam bez konieczności ponownego ściągania. Jutro sprawdzę czy w podobny sposób przeniose to na inny komputer - myślę że tak.

ROM
Użytkownik

Post autor: ROM » 18 paź 2006, 22:31

A to ciekawe...może coś przeoczyłem..., a może coś zostało zmienione...
Ja miałem problemy po przeniesieniu folderu Moje Magazyny do innej partycji i innego katalogu niż domyślnie się ściągnęło.
Ponowne przesunięcie katalogu skutkowało wyświetleniem komunikatu o braku uprawnień.. :sad: .

piotrek7700
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotrek7700 » 19 paź 2006, 13:36

ROM pisze:komunikatu o braku uprawnień
ja ściągnąłęm magazyny na szkolnego kompa i... w domu już nic nie chodzi bo...uprawnień nie mam.
ponoć można po zainstalowaniu i pobraniu pliku z miesięcznikiem dodatkowo skopiować jakiś mały plik tekstowy czy .dll gdzieś z moich dokumetów czy tam gdzie jest zainstalowany ten zinio (prawdopodobnie plik z atrybutem: ukryty)
ale ja nie mam dostępu (ograniczenia nałożone przez administratora)
spróbujcie przenieść na innego kompa na którym nie ma neta i na którym nigdy wcześniej nie był instalowany zinio.
jeśłi się uda napiszcie w jaki sposób.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ