IMHO proponowalbym zaktualizowanie silnika forum do najnowszej wersji. Przemo sie postaram i bardzo zoptymalizowal kod swojej modyfikacji, jest ona duzo wydajniejsza w porownaniu do starszych wersji.
Sam opiekuje sie kilkoma forami i serwerami, wiec cos na ten temat wiem
Mialbym tez kilka uwag i propozycji na temat portalu. Post-nuke jest troche przestarzalym skryptem do obslugi tak rozwijajacej sie witryny jaka jest portal. Zachecalbym do zastanowienia sie nad mozliwoscia stowrzenia jakiegos cms'a specjalnie pod Elportal.
W miare mozliwosci i oczywiscie z blogoslawienstem admina, jesli bylaby taka mozliwosc moglbym cos pokombinowac w tym kierunku. W wakacje powinno sie znalezc wiecej czasu, mniej projektwo i wogole...

Podoba mi sie forum i strona, ale powinna ona wykorzystac pelen zasob mozliwosci i technologii webowych jakie obecnie sa dostepne. Tak rozwijajaca sie witryna jak portal powinna korzystac z nowych dobrodziejstw sieci, procz tego tzrymac sie obecnie obwiazujacych standardow, to jest xhtml i css.
Do tego wyglad, ktory jest wizerunkiem strony powiniejn zachecac gosci do czestych odwiedzin, a poczatkujacych elektronikow zachecac do zaglebienia sie w dziedzine jaka jest elektronika...
Sam swoja przygodę elektroniczna oficjalnie rozpoczalem dzieki nr EdW 8/98, jak dobrze pamietam. W kazdym razie w nr tym byl uklad bomby zegarowej, takich rzeczy sie nie zapomina

Swego czasu brałem nawet udzial w szkole Konstruktorów...
Niestety po kilku latach jak to ma miejsce w mlodym wieku zmieniaja sie zainteresowania. Wymienilem lutownice na klawiature o zafascynowal mnie nowy swiat cyfrowy. i tak jakoś zostało. Aktualnie to bardziej sie zajmuje programowaniem, głownie na potrzeby netu... to jest www cms i inne tego typu pierdoli...
Czasem jednak mysle sobie, ze warto powrocic do elektroniki, ze czasem powinien choc chwilke czasu poswiecic na grzebanie wsrod drucikow
Szkoda ze zawsze brakuje czasu, jest tyle planow i pomyslow, a tak niewiele mozna zrobic.. chcialoby sie opanowac jeszce kilka rzeczy albo jezykow (programowania) lub blizej poznac kilka nowych technologii... ale ten czas... chyba moja doba powinna miec z 48-72h
Forum jak i strona jest bardzo dobrym pomyslem, i byłoby to swego rodzaju zaszczytem, gdybym mogl sie przyczynic do jego rozbudowy lub poprawienia wizerunku. Wszystko w swoim czasie...
Troche sie rozpisalem, rzadko tak wielkie posty pisze na forach:P i troche z tematu zjechalem rozpisujac sie...
Pozdrawiam wszystkich sympatykow elektroniki i tych ktorzy tak jak ja przeszli na druga strone ciemnej mocy