Płytki prototypowe [stykowe].
Już mi się w głowie zakręciło...
Która jest najlepsza, najtańsza, korpus ma z ABS-u, a styki przynajmniej z brązu?
I najlepiej w sklepie na żywca, żeby móc obejrzeć.
Kiedyś robił je niejaki p. Kowalczyk (z 15 lat temu - dawno i nieprawda).
Czy ktoś może widział je np. gdzieś na WGE?
Z góry dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam.
Która jest najlepsza, najtańsza, korpus ma z ABS-u, a styki przynajmniej z brązu?
I najlepiej w sklepie na żywca, żeby móc obejrzeć.
Kiedyś robił je niejaki p. Kowalczyk (z 15 lat temu - dawno i nieprawda).
Czy ktoś może widział je np. gdzieś na WGE?
Z góry dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam.
http://www.wge.pl/pawilony.php - "Semiconductors bank" - p.7
a czy jeszcze są tego nie wiem
a czy jeszcze są tego nie wiem
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
-
K_o_n_r_a_d
- Użytkownik
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam
To i ja się dołącze do tematu
.
Planuję zakup płytki stykowej i mam pewne pytanie. Czy w płytkę można bezpośrednio "wtykać" układu w obudowach DIP. Chodzi o kształt nóżek (przekrój prostokąta). W jednym miejscu o "Spaghetti" Tasza pisze o używaniu "cieńszych" goldpinów aby nie uszkadzać płytki; a na zdjęciach są układy wetknięte bezpośrednio do płytki.
Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam
Sanwa
To i ja się dołącze do tematu
Planuję zakup płytki stykowej i mam pewne pytanie. Czy w płytkę można bezpośrednio "wtykać" układu w obudowach DIP. Chodzi o kształt nóżek (przekrój prostokąta). W jednym miejscu o "Spaghetti" Tasza pisze o używaniu "cieńszych" goldpinów aby nie uszkadzać płytki; a na zdjęciach są układy wetknięte bezpośrednio do płytki.
Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam
Sanwa
-
tyrystorek
- Użytkownik
- Kontakt:
- adiblol
- Użytkownik
- Kontakt:
Jaką skrętkę telefoniczną????
Ja jako zworek używam drutu z obciętych końcówek elementów
Jeśli ktoś chce podłączyć złączkę baterii 6F22 ("kijankę") to można zdjąć izolację z końca kabli złączki i pocynować. Wtedy powinno wejść (no... prawie) bez problemów.
A płytkę stykową mam SD12N, kupioną na Radwańskiej 55 w Łodzi - kosztowała jakies 45zł. Przykleiłem ją do opakowania z kitu AVT - opakowania na kasetę VHS
. I trochę tak ciasno na niej ...
Ja jako zworek używam drutu z obciętych końcówek elementów
Jeśli ktoś chce podłączyć złączkę baterii 6F22 ("kijankę") to można zdjąć izolację z końca kabli złączki i pocynować. Wtedy powinno wejść (no... prawie) bez problemów.
A płytkę stykową mam SD12N, kupioną na Radwańskiej 55 w Łodzi - kosztowała jakies 45zł. Przykleiłem ją do opakowania z kitu AVT - opakowania na kasetę VHS
Ja chciałem jeszcze zapytac, bo kupiłem jakiś czas temu 2 płytki stykowe na allegro, ale nie specjalnie jestem zadowolony. Układy scalone w owych płytkach nie chcą się trzymać przez co chyba nie wszystkie koncówki odpowiednio stykają się w płytce co zupełnie uniemożliwia konstruowanie układów. Do tego czasami nie moge włożyć elementu do płytki bo sie zacinają i nie chcą wejśc. Jak mają miękkie koncówki to sie wyginają i wogle. Wy tez macie takie problemy? Czy ja mam może jakieś nieoryginalne płytki?