Witam wysztkich mam problem, w sobote mam zajecia praktyczne i musz sie nauczyc:
-zajnomosc metody technicznej pomiaru
-znajomosc pomiedzy P,U,I,R
-znajomosc zagadnienia dopasowania energetycznego odbiornika do źrodla
-budowa watomierza
-znajomosc zasady dokonywania pomiaru mocy
Może ktos mi krótko opisz oco w tym chodzi ;/ moze jakies stronki z informacjami?
pomiar mocy w obwodach pradu stalego
"Miernictwo elektryczne i elektroniczne" J.Parchański
-budowa watomierza
"Podstawy elektrotechniki" St.Bolkowski
-znajomosc (???) pomiedzy P,U,I,R
i po sprawie
do soboty sporo czasu 
-budowa watomierza
"Podstawy elektrotechniki" St.Bolkowski
-znajomosc (???) pomiedzy P,U,I,R
i po sprawie
-
Arnold_S.
Taką właśnie bylejaką mamy młodzież.
No i to jest właśnie skandaliczne podejście do szkoły.pim pisze:Nie przejmuj sie ja tesz mam w szkole głupie pomary jak byś czegoś potrzebował to napisz do szkoy to pisz!!!
Po co poszedłeś do niej, skoro uważasz takie rzeczy jak pomiary, za głupie?
Poszedłeś do technicznej szkoły, "bo mamusia kazała", "bo było blisko domu", "bo najlepsi kumple też tam poszli", czy był jeszcze inny, równie ciekawy powód?
Jakbym był nauczycielem, i dowiedział się, że wygadujesz takie brednie(i zarażasz takim podejściem innych), to bym zrobił wszystko(w granicach prawa), abyś wyleciał.
Masz coś potrafić po tej szkole, a nie tylko mieć papierek ukończenia, i "dwie lewe ręce".
Napisałem, że głupie, ponieważ od początku roku szkolnego nie nauczyłem się za wiele. Na szkolnej pracowni uczymy się główni zmontować obwód według schematu (to nie takie łatwe bo jak zawsze brakuje kabelków
) i zrobić pomiar jest nas w grupie 5 osób i z tego 2 no może 3 składają to cacko. Po skończonych zajęciach musze zrobić ręcznie sprawozdanie z pomiarów, co też uważam za bezcelowe, bo i tak jeden z nas zrobi to e Excelu a cała reszta przepisuje. Mnie nudzą takie lekcje, bo ja to już wiem z własnego doświadczenia. A to czego nie wiem to PROFESOROWIE TESZ NIE WIEDZĄ
albo mówią ze zabieram się za trudne rzeczy 
A szkoe wybrałem sobie sam
A szkoe wybrałem sobie sam