Filmy o bombach, z bombami i nie tylko

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Zablokowany
Spanner
Użytkownik

Filmy o bombach, z bombami i nie tylko

Post autor: Spanner » 13 lip 2012, 19:14

Witam forumowiczów!
Od małego fascynuję się filmami w których są sceny z bombami, ich rozbrajaniem. Chodzi mi tu o takie produkcje jak "Speed niebezpieczna prędkość",szklane pułapki, czy ostatni oglądany "eksplozja"( na marginesie jest dzisiaj o 21:50 na TVN). Jednak to nie tylko takie filmy mnie interesują, bo przypadła mi też do gustu Mission: Impossible.Wiadomo szalony zamachowiec i tak dalej fabuła jest zwykle podobna. Jeśli macie jakiś tego typu film na myśli To bardzo, ale to bardzo proszę byście napisali tytuł w tym temacie i czy film wam się podobał. Dzięki wam będę mógł te filmy obejrzeć co sprawi mi dużo radości.
Pozdrawiam

Spanner
Użytkownik

Post autor: Spanner » 15 lip 2012, 15:25

Myślę że powinniśmy zakończyc te dyskusję. po prostu chcę sobie obejrzeć film o bombie. Propozycje?

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 16 lip 2012, 11:38

Zbędne dyskusje usunąłem. Kolega się pyta o filmy, a nie konstrukcję bomby.

Poszukaj sobie, filmów z Segalem, był taki jeden z Bombą w samolocie, co na końcu gościu ją słomką rozbroił ;).
Po za tym był kiedyś fajny film, jak chłopak robi domowym sposobem atomówkę ;). W ramach protestu, bo w laboratorium w ich miasteczku produkują czysty uran, a zaprzeczają temu. Nie pamiętam tytułu. Ale myk jest fajny.

Po za tym polecam literaturę fachową, google. Np. ostatnia panika jak kobieta przyniosła granat do komisariatu. Wystarczy przecież, wykręcić zapalnik w F1 jest wkręcany. Chodź by na rzęsach stawał walił po nim młotkiem, to bez wkręconego zapalnika nie wybuchnie.
Podobnie jest z granatem zaczepnym, zresztą w większości współczesnej amunicji detonacyjnej zapalniki są tak konstruowane, że bez odbezpieczenia nie wybuchną. To nie I i II wojna światowa, że granaty mogły same wybuchnąć przy nieostrożnym obchodzeniu. Co nie znaczy, że należy się nimi bawić.

99% o bombach w filmach to bzdury na potrzeby holywoodu. Zresztą kilo mąki już jest bardzo niebezpieczne, przy odpowiednim użyciu.

Zablokowany