Automaty montażowe

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Szymon_12
-

Automaty montażowe

Post autor: Szymon_12 » 12 kwie 2021, 15:34

Ostatnio trafiłem na Pakt Elektronics, gdzie znalazłem świetne automaty montażowe typu pick and place. Bardzo spodobała mi się obsługa i niezawodność automatu. Bez ograniczeń podajników mogę obsługiwać swój nowy automat montażowy. Dawno mi się tak dobrze nie pracowało jak teraz. Polecam wszystkim elektronikom :)
https://paktel.pl/
iineo_threeQuarter_2_open-min-1024x848.jpg
automaty montażowe

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Re: Automaty montażowe

Post autor: KrzysiekK » 13 kwie 2021, 22:15

Tak. Wszyscy elektronicy i małe firmy kupią sobie takie automaty za kilkadziesiąt jeśli nie kilkaset tysięcy złotych. Gdzieś widziałem cenę nowego automatu tego rodzaju tylko 236 tys. zł plus podatek VAT.

michalkos12
-

Re: Automaty montażowe

Post autor: michalkos12 » 06 lip 2021, 9:54

Podoba mi się takie urządzenie! Myślę, że mogłoby się całkiem dobrze sprawdzić w małej firmie produkcyjnej o jakiejś zawężonej działalności. Ja jestem amatorem i zastanawiam się teraz, jak wykonuje się pomiary detali w firmie produkcyjnej, np. w przypadku małych elementów o nieregularnych kształtach. Czy jest jakaś specjalna maszyna do tego, dzięki której można wykonywać je jeszcze na linii produkcyjnej? To tak z czystej ciekawości, choć sam nie jestem inżynierem i nie przymierzam się, żeby nim zostać :wink:

ODPOWIEDZ