Czy na tym forum zamieścić mało znane opracowania o/i Tesli i inne

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
xyz
Użytkownik

Re: Czy na tym forum zamieścić mało znane opracowania o/i Tesli i inne

Post autor: xyz » 17 wrz 2018, 10:12

es2 jestem za mały , za głupi i gówno wiem żeby oceniać Teslę i jego kontynuatorów jak min GRAY
zaryzykuję i podam w takiej postaci namiar na tylko jedną stronę zbiorczą którą czyta się miejscami jak kryminał .
Z Załącznikami to zły pomysł bo chyba są do 5MB nawet Tesli nie mogłem w ten sposób umieścić ( trochę szkoda bo jak właścicielowi strony coś odbije to nie będzie dostępu) ja sobie pościągałem na kompa . GRAYA masz tu rexresearch.com/evgray/1gray.htm oczywiście przedrostek 3w i kropka. Moim zdaniem opisy tam są wiarygodne na to co już działało są dokumenty,zdjęcia itd. a 99 % procentowa sprawność jie jeż już taką fantasmagorią jak dwa inne przypadki np 220% i chyba 150% .W plikach jest może więcej ale są to PDF i dużo zdjęć jest tam min korespondencja w której są słowa wyjaśnień - w sumie jest to mozaika-puzzle z których może dostać pełen obraz.
Pozdrawiam
xyz
ps.
Na podanej stronie też masz linki ale nie otwierałem nie wiem czy nie są to właśnie źródła dla niżej podanych na tej stronie opisów czyli literatura z której czerpała ta strona

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 17 wrz 2018, 10:24

xyz pisze: ↑
17 wrz 2018, 10:12
Moim zdaniem opisy tam są wiarygodne na to co już działało są dokumenty,zdjęcia itd. a 99 % procentowa sprawność jie jeż już taką fantasmagorią jak dwa inne przypadki np 220% i chyba 150% .
Zbuduj i sprawdź. W programie "Pogromcy mitów" juz to zrobili. Jak myślisz, rozwiązało to problem energetyczny?
Widzę, ze nadal można z ludzi robić frajerów.

Co do Tesli i "Promienia śmierci". Aby miał moc wystarczająca do zestrzelenia samolotu, zabrakłoby energii na całym globie. Ponadto, promień trafia co chce czyli nie koniecznie samoloty wroga.

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 17 wrz 2018, 17:07

es2 czy chcesz powiedzieć że Gray to ściema ?
Masz namiary na dowody ? .
Tylu różnych naukowców oszukiwało ?
Trudno uwierzyć ..
Samo rozbicie Grayowi tego silnika może być odbierane dwojako.
1) . Rywalizacja z koncernami po jednej stronie
2) . Rozbili bo się wkurzyli na oszustwo
Pozdrawiam
xyz
ps .po powyższym wpisie zajrzałem na YT kanał Pogromców Mitów Nie znalazłem nic o Gray'u Natomiast są pokazywane samochody wg jego koncepcji spróbuję to przejrzeć Czy mają jakieś rewelacje.

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 20 wrz 2018, 21:15

17 wrz 2018, 17:07
Masz namiary na dowody ? .
A Ty masz na dowody, ze to działa?
Ja mam dowody, że nie bo PRZECZY to prawom fizyki!!!
Mylę się? Fizyka się myli i wszyscy naukowcy, który swoje wynalazki opierali o prawa fizyki?
Czy kolego nie widzisz,że jesteś zmanipulowany? Fakt, jak jesteś to nie widzisz. Spróbuj więc logicznie pomyśleć, myślenie NIE BOLI!!!

Nie ma możliwości aby udowodnić, że nie istnieje coś czego nie ma. Na tym bazują wróżbici, sekty, kościół.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2018, 15:42 przez es2, łącznie zmieniany 1 raz.

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 21 wrz 2018, 13:00

Bardziej wierzę że Gray Którego wynalazek został demonstrowany po wielokroć , Niedowierzający uczeni też przyznawali rację .Nawet ta organizacja (DCA?) która zniszczyła prototyp to przyznaje że zniszczyła .Są relacje wielu ludzi ..
Bardziej wierzę niż w Jezusa jako syna Bożego , i te wszystkie religie.
JEST MOŻLIWOŚĆ UDOWODNIENIA TO ŻE BYŁO COŚ CO ISTNIAŁO DO PÓKI ŻYJĄ ŚWIADKOWIE ZDARZEŃ I DOKUMENTACJA. A jedno i drugie jeszcze jest .
Chcesz to wierz nie chcesz twoja sprawa . Tu już twoje ryzyko i ja cię nie wyręczę w tym .

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 21 wrz 2018, 13:19

21 wrz 2018, 13:00
JEST MOŻLIWOŚĆ UDOWODNIENIA TO ŻE BYŁO COŚ CO ISTNIAŁO DO PÓKI ŻYJĄ ŚWIADKOWIE ZDARZEŃ I DOKUMENTACJA. A jedno i drugie jeszcze jest .
Pisałem już, zbuduj, sprawdź opatentuj. Kupa "szmalu" będzie.

Tak mi się przypominają ogłoszenia z gazet: "Pewny system na wygrana w Lotka".
Jak ja bym miał taki system to dzielił bym się z innymi?
Potwierdza się to co napisałem wcześniej "Frajerów nie sieją, sami się rodzą".

Proponuję, zbuduj te Perpetum Mobile, w najgorszym wypadku zostaniesz tylko kasę za publikację artykułu w jednej z gazet wydawanej przez AVT, w najlepszym do końca życia będziesz opływał w luksusach. Ja obstawiam trzecią opcję - "zostaniesz wyśmiany".

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 21 wrz 2018, 16:27

Ta wymiana zdań nie ma sensu .
Przecież wiesz doskonale że nie zbuduję REPLIKI SILNIKA GRAYA. które nie jest żadnym perpetuum mobile (97 czy 99% sprawności )
Odtworzeniem tego silnika zajmuje się jego syn . Problemy z wynalazkami są takie że maja one coś ukryte i niedostępne min po to aby nie było łatwo taki wynalazek ukraść . Z Totolotkiem przykład nie przystający . Tu chciał produkować i sprzedawać dążył do doskonałości
w prototypie pokonywał trudności nawet był wokół tego spory szum i zapewne było wielu takich którzy . dążyli do upewnienia się czy to nie jest oszustwo bo wykładali grubą kasę .
Sceptycy twojego pokroju zachowują się tak jak by już wszystkie prawa fizyczne chemiczna (nie mówię o zjawiskach paranormalnych)
zostały odkryte i już nic więcej nie zostanie odkryte .WY ZAMYKACIE SPRAWĘ I KONIEC.
Ja ostatnio na YT natrafiłem na parę filmów związanych z wodą której struktura "krystaliczna" w stanie szybkiego zamrożenia jest różna w zależności od tego CO WODA SŁYSZY"
np . Mówiono wodzie że jest dobra i przyjemne rzeczy wyszła jakaś symetryczna ładnie poukładana
Gdy mówiono jesteś zła ( tak mówiono do wody ! ) wychodziła jakaś brunatna rozmazana itd
Na słowa Mozart ,Bach , i inne było ok ale już na Hitler brzydko . Wytłumacz to jeśli cię to zainteresowało a sam nie potrafisz znaleźć
napisz odszukam .
Zapewniam cię że jeszcze dużo rzeczy nie wiesz ale ja wiem jeszcze mniej od ciebie . Więc proszę o trochę pokory wobec wiedzy której nie znamy

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 21 wrz 2018, 17:42

21 wrz 2018, 16:27
Zgadzam się, zwłaszcza,ż e czytam
w stanie szybkiego zamrożenia jest różna w zależności od tego CO WODA SŁYSZY"
np . Mówiono wodzie że jest dobra i przyjemne rzeczy wyszła jakaś symetryczna ładnie poukładana
Gdy mówiono jesteś zła ( tak mówiono do wody ! ) wychodziła jakaś brunatna rozmazana itd
Pogadaj sobie do swojego .... może się powiększy, tyle, że duży i bezmyślny? Na szczęście nie powiększy się.

Niektórzy, nadal żyją w Średniowieczu :-(
Ciekaw jestem ile osób poza mną ma ubaw z wypowiedzi w tym wątku?

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 22 wrz 2018, 21:31

es2 Zachowujesz wrednie . A przy okazji usiłujesz się wykreować na kogoś kto "zjadł wszystkie rozumy " .
Masz tu link na temat wody i nie pisz już do mnie więcej bo jesteś z innego świata niż ja .
https://www.youtube.com/watch?v=31bsduG0B3k
żegnam
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2018, 7:37 przez xyz, łącznie zmieniany 1 raz.

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 22 wrz 2018, 22:08

22 wrz 2018, 21:31
jesteś z innego świata niż ja .
To zaważyłem już dawno temu. Jestem z rzeczywistego świata a nie urojonego świata bajek, gdzie mówi się do wody. Mając 5 lat nie wierzyłem w bajki ale widzę, że są tacy, co wierzą będąc zdecydowanie w bardziej dojrzałym wieku.

Nie wiedzieć czemu, przypomniała mi się wypowiedź z filmu "Nemocnice na kraji města" - "Kdyby hloupost nadnášela, tak se tady budete vznášet jako holubička!".

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 23 wrz 2018, 7:38

Informuję że poprawiłem link na taki jak niżej

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 23 wrz 2018, 8:02

23 wrz 2018, 7:38
Informuję że poprawiłem link na taki jak niżej
Niestety, dzisiejsza młodzież jest wychowana na YT i ślepo wierzy w to co tam widzi. Wiele osób myśli, że w ten sposób, baz znajomości C i elektroniki zbuduje skomplikowane urządzenie na Arduino i zderzają się" ze ścianą". Co do cudownej wody, orłów porywających dzieci, ludzi biegających po wodzie polecam program "Prawda czy fejk". https://www.discoverychannel.pl/program ... a-czy-fejk To wszystko są reklamy! Niestety, naiwniacy ślepo wierzą w filmy na YT i taką reklamę rozpowszechniają. Producent osiąga swój cel, reklama działa. Przy okazji, dowiadujemy się jakie społeczeństwo jest ograniczone umysłowo, po prostu głupie!

Co do wody, przyznaję, coś w tym jest. Rano, po zrobieniu tego co trzeba, gadałem do wody w muszli toaletowej. Woda zaczęła się "burzyć"! Przemówiła do mnie! Szok!

Awatar użytkownika
thereminator
-

Post autor: thereminator » 25 wrz 2018, 13:07

Przecież wiesz doskonale że nie zbuduję REPLIKI SILNIKA GRAYA. które nie jest żadnym perpetuum mobile (97 czy 99% sprawności )
Odtworzeniem tego silnika zajmuje się jego syn . Problemy z wynalazkami są takie że maja one coś ukryte i niedostępne min po to aby nie było łatwo taki wynalazek ukraść . Z Totolotkiem przykład nie przystający . Tu chciał produkować i sprzedawać dążył do doskonałości
w prototypie pokonywał trudności nawet był wokół tego spory szum i zapewne było wielu takich którzy . dążyli do upewnienia się czy to nie jest oszustwo bo wykładali grubą kasę .
Sceptycy twojego pokroju zachowują się tak jak by już wszystkie prawa fizyczne chemiczna (nie mówię o zjawiskach paranormalnych)
zostały odkryte i już nic więcej nie zostanie odkryte .WY ZAMYKACIE SPRAWĘ I KONIEC.
Ja ostatnio na YT natrafiłem na parę filmów związanych z wodą której struktura "krystaliczna" w stanie szybkiego zamrożenia jest różna w zależności od tego CO WODA SŁYSZY"
Na słowa Mozart ,Bach , i inne było ok ale już na Hitler brzydko . Wytłumacz to jeśli cię to zainteresowało a sam nie potrafisz znaleźć
napisz odszukam .
Zapewniam cię że jeszcze dużo rzeczy nie wiesz ale ja wiem jeszcze mniej od ciebie . Więc proszę o trochę pokory wobec wiedzy której nie znamy
Zrozum, że nie wszystko co jakiś nawiedzony koleżka podający się za naukowca opowiada w filmiku na YT musi być prawdą.

xyz
Użytkownik

Post autor: xyz » 26 wrz 2018, 0:42

Coś co dotyczy wody z powołaniem się na kilku różnych naukowców
https://www.heartmath.org/gci-commentar ... ciousness/
Na razie jest to rzeczywiście na granicy paranauki jako rzecz nowa.
Ale nie można przesądzać a priori że jest to jakiś humbuk

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 28 wrz 2018, 9:18

26 wrz 2018, 0:42
Coś co dotyczy wody z powołaniem się na kilku różnych naukowców
"naukowców " a nie naukowców, to OGROMNA różnica.

Ludzie są podatni na manipulacja(PIS, Kaszpiroswki, Nowak, problemroku2000) a to wszystko tylko a może aż pieniądze.
Dziwię się tylko, że w obecnym wieku, można pozwolić sobą tak manipulować.
Wine za to wszystko ponosi/ponoszą:
- szkoła
- rząd
- kler (niestety rządzi zwłaszcza o.Tadeusz)
- rodzice
Można by długo pisać.

Fakt, że jak ja chciałbym manipulować ludźmi, to nie chciałbym aby byli zbyt wykształceni. Idiotami łatwiej manipulować. To tłumaczy ciągłe zaniżanie poziomu nauki w szkołach. Wystarczy sprawdzić poziom nauki w USA. W Anglii, w szkołach zegary zamieniane są na cyfrowe, bo "młodzież nie potrafi odczytać czasu z analogowego". Bzdura, pewnie ktoś ma w tym interes. Ciekawe kto wygra przetarg na te zegary? Jak tym cyfrowym, nie wiedząc nic o analogowym, bez GPS określi sie strony świata gdy człowiek zgubi się w lesie?
Kler - mnóżcie się i...bla..bla. I kler będzie miał kasę ze ślubów, pogrzebów (chrzest dla zachęty gratis). Nie widzicie w tym ZWYKŁEGO INTERESU?
Rząd - PKB rośnie, bezrobocie spada. Tak? Gdzie i jak? TYLKO w statystykach a stopniowanie słowa kłamstwo jest takie:
kłamstewko, kłamstwo, obłuda, statystyka. Proszę mi napisać jakie chcecie uzyskać wyniki i takie otrzymacie uzyskane przez "reprezyntatywną" grupę badanych. Fakty sa takie, ze zamknięte sklepy kilka lat temu,nadal straszą pustostanem, cały czas napis"Wynajmę", "Sprzedam". Od zawsze było tak, ze nie król rządził ale doradcy, którzy NIGDY nie ponosili odpowiedzialności za swe czyny. Czy teraz jest inaczej? Prezes rzadzi a za nic nie odpowiada, jeszcze jak Stalinowi czy innym mordercom pomnik wybudują.
Szkoły - jakich idiotów "produkują" szkoda pisać, wystarczy poczytać fora. Czemu więc się dziwić, ze mosty, budynki się walą? Ci co coś potrafią pracują dla "imperialistów".

Moderator penie nie usunie mojej wypowiedzi, jeśli tak to znaczy, że jest ........... jak wypowiedź zostanie, to liczę czas, kiedy pojawią się w domu dwaj smutni panowie a może brygada antyterrorystyczna, bo zagrażam "systemowi". Nadzieja w tym, że TNV-owi też nie udało się "zamknąć ust".

Dużo można by pisać,wiele to nie zmieni, bo najprościej "wierzyć", że "Bóg tak chciał", "Taki mój los". Bzdura!

ODPOWIEDZ