Pliki dodatkowe - hasło

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
kriss18
-

Pliki dodatkowe - hasło

Post autor: kriss18 » 07 lip 2016, 6:06

Mam pytanie odnośnie dodatkowych plików do obecnego numeru EDW. Czy celowym działaniem jest założenie hasła na pliki do karty dźwiękowej USB? Czy mój Winrar szaleje? Jak to jest u Was?

Pisałem do Pana redaktora ale ciężki temat...

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 07 lip 2016, 8:17

U mnie jest tak samo ale tylko na tych plikach - byc moze autor zapomniał zdjąć hasło? inne spakowane materiały dodatkowe otwieraja się bez hasła. Proponuje napisać bezpośrednio na email autora.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 07 lip 2016, 13:00

Hasło jest znane czyli "edw" małymi literami bez cudzysłowu. Przesyłając materiały do Redakcji "EdW" czasami serwer odrzuca załącznik z uwagi na "podejrzaną" jego zawartość, np. kody źródłowe. Użycie hasła w archiwum z załącznikiem ma zapobiec odrzuceniu przesyłanego załącznika i (lub) maila przez serwer.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 08 lip 2016, 5:40

KrzysiekK pisze:Hasło jest znane czyli "edw" małymi literami bez cudzysłowu.
popatrz tyle lat, :roll: a ja tego hasła nie znałem - mimo wszystko umieszczane już na serwerze powinno być bez hasła albo w sposób jawny napisane powinno być jakie hasło

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 08 lip 2016, 13:09

Według mnie to hasło nie zostało zdjęte z załącznika przez przeoczenie. Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to tego rodzaju przypadki z hasłem w załącznikach zdarzały się już w przeszłości.

ODPOWIEDZ