VW GAMMA II BLAUPUNKT (M327) "SAFe"
-
RobertTural
- -
VW GAMMA II BLAUPUNKT (M327) "SAFe"
Witam
Czy ktoś robił takie radyjko i czy wie jak się do niego zabrać?
Czy ktoś robił takie radyjko i czy wie jak się do niego zabrać?
-
RobertTural
- -
Temat postu: VW GAMMA II BLAUPUNKT (M327) "SAFe"
Na hybrydzie jest (jak dobrze pamiętam) 833 albo 933 (dwie trójki są na pewno). z boku na radiu jest napisane dokładnie tak:
BLAUPUNKT
7 647 857 160/161 (161 jest przekreślone)
VWZ1Z3X3214075
Hybryda ma zalane trzy układy, jutro prawdopodobnie będę maił od kolegi aparat cyfrowy to zrobię zdjęcie tego paskudztwa, będziemy dokładniej wiedzieć o czym rozmawiamy : ) A swoją drogą mogliby zostać przy zwykłych eepromach, a nie znęcać się nad nami
Czekam na jakiś odzew, co mam z tym dalej zrobić.
BLAUPUNKT
VWZ1Z3X3214075
Hybryda ma zalane trzy układy, jutro prawdopodobnie będę maił od kolegi aparat cyfrowy to zrobię zdjęcie tego paskudztwa, będziemy dokładniej wiedzieć o czym rozmawiamy : ) A swoją drogą mogliby zostać przy zwykłych eepromach, a nie znęcać się nad nami
Od tych hybryd zaczynali. Dopiero potem były epromy. Acha w nowej nawigacji jest też hybryda
. Skoro masz taki model co ten numer z 1 jest przekreślony to raczej nie jest źle. Patrząc od przodu na radio to w okolicach tylnej prawej strony hybrydy jest metalizowany punkt. Połącz go z przednią prawą nogą hybrydy i powinno śmignąć bez kodu.
-
RobertTural
- -
DZIĘKI djlj24
Zrobiłem mostek i radyjko śmiga aż miło
Ale chociaż teoretycznie wszystko jest OK, to wiesz może jak zrobić to radio tak żeby działało jak oryginał tzn. z kodem (tylko jak go z niego wyciągnąć?).
Jak narazie działa ale pozostał pewien niedosyt. To radio jest moje pozyskane z legalnego źródła. Ja jestem raczej nawiedzonym hobbystą który czasem ma "natchnienie" siada bierze lutownice grzebie w różnych złomach do 3 rano. Jakiś rok temu teściowa kupiła sobie nokie 5110 w Niemczech bez polskiego menu. Wtedy za zmianę języka wołali ok. 80-100 zł. Więc jak mnie naszło (na......nie) usiadłem przy kompie wygrzebałem w sieci schematy kabli programy i telefonik działa do tej pory po naszemu. Takie samo natchnienie naszło mnie z tym radiem. Zrobię, nacieszę się i pewnie odsprzedam za grosze jakiemuś koledze (jeden ma golfa i jak je u mnie zobaczył to już mu się podoba ale narazie nic z tego jest moje).
Zrobiłem mostek i radyjko śmiga aż miło
Ale chociaż teoretycznie wszystko jest OK, to wiesz może jak zrobić to radio tak żeby działało jak oryginał tzn. z kodem (tylko jak go z niego wyciągnąć?).
Jak narazie działa ale pozostał pewien niedosyt. To radio jest moje pozyskane z legalnego źródła. Ja jestem raczej nawiedzonym hobbystą który czasem ma "natchnienie" siada bierze lutownice grzebie w różnych złomach do 3 rano. Jakiś rok temu teściowa kupiła sobie nokie 5110 w Niemczech bez polskiego menu. Wtedy za zmianę języka wołali ok. 80-100 zł. Więc jak mnie naszło (na......nie) usiadłem przy kompie wygrzebałem w sieci schematy kabli programy i telefonik działa do tej pory po naszemu. Takie samo natchnienie naszło mnie z tym radiem. Zrobię, nacieszę się i pewnie odsprzedam za grosze jakiemuś koledze (jeden ma golfa i jak je u mnie zobaczył to już mu się podoba ale narazie nic z tego jest moje).
Można odczytać ale przypomina to kiepski horror. Jak się przyjrzysz tej hybrydzie to pomiędzy proceorem (to na środku) a pamięcią i buforem (to z prawej) jest 3 zamalowane ścieżki. Odskorbuje się je, blokuje się procesor i odczytuje jako 93c46. Fajnie się to pisze ale naprawdę to się bardzo ciężko robi.
-
RobertTural
- -
Witam
Już mi się podoba. Mógłbyś mi podesłać bardziej szczegółowe informacje nawet na priw dra182@poczta.fm
Może masz jakiś schemacik i (lub) nazwę programu.
Mam jeszcze jedno pytanko, co jest nie tak z tym radiem dwa razy podałem zły kod i teraz wyświetla się tylko mała 2 (ponieważ dwa razy wpisywałem kod) i napis SAFe. Po włączeniu nie reaguje na przyciski. Teoretycznie wciśnięcie i przytrzymanie przycisków VF+M powinno aktywować możliwość wpisywania kodu. Niestety u mnie ZONK
mogę sobie trzymać do ......... Po zrobieniu mostka wszystko działa OK. Jak zdejme mostek to wisi.
Już mi się podoba. Mógłbyś mi podesłać bardziej szczegółowe informacje nawet na priw dra182@poczta.fm
Może masz jakiś schemacik i (lub) nazwę programu.
Mam jeszcze jedno pytanko, co jest nie tak z tym radiem dwa razy podałem zły kod i teraz wyświetla się tylko mała 2 (ponieważ dwa razy wpisywałem kod) i napis SAFe. Po włączeniu nie reaguje na przyciski. Teoretycznie wciśnięcie i przytrzymanie przycisków VF+M powinno aktywować możliwość wpisywania kodu. Niestety u mnie ZONK
-
RobertTural
- -
-
Gość
Re: Temat postu: VW GAMMA II BLAUPUNKT (M327) "SAFe&quo
hb,khjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjRobertTural pisze:Na hybrydzie jest (jak dobrze pamiętam) 833 albo 933 (dwie trójki są na pewno). z boku na radiu jest napisane dokładnie tak:
BLAUPUNKT
VWZ1Z3X3214075