Los Lotek - goście też mogą odpowiedzieć. Czekam...
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
"A ja na to - pożyjemy zobaczymy"[tasza]* 
Ale oczywiście bardzo chętnie mogę wyjaśnić metodą "łopatologi" wszystko od zera oraz podżucić kilka przydatnych linków, jeśli tylko jesteś cierpliwy
.
* FOR TASZA
Słuchaj, Ty musisz napisać jakiś tomik poezji czy coś w tym stylu bo dzisiaj drugi raz cytuję twoje słowa <|=].
Pozdroffka
Ale oczywiście bardzo chętnie mogę wyjaśnić metodą "łopatologi" wszystko od zera oraz podżucić kilka przydatnych linków, jeśli tylko jesteś cierpliwy
* FOR TASZA
Słuchaj, Ty musisz napisać jakiś tomik poezji czy coś w tym stylu bo dzisiaj drugi raz cytuję twoje słowa <|=].
Pozdroffka
Czy to zaznaczone to twój projektW listopadowym numerze EdW planujemy:
Ładowarka akumulatorów dużej mocy
- EdE - najprostszy wzmacniacz audio 1x22W
- Konkurs finałowy Mikroprocesorowej Oślej Łączki
- Pod lupą - zwyczajny, ale niezwykły tranzystor
- Lottoautomat, czyli 4 in 1
- Komputerowy generator funkcyjny
- Jonizator powietrza
- Sterownik grzejnika elektrycznego
- Uniwersalny szukacz radiowy
- Samochodowy strażnik czasu jazdy
- Pomiary i przyrządy pomiarowe - wnioski ze szkolnej praktyki
- Szkoła Konstruktorów - zdalna regulacja głośności
MEU - Wyświetlacze mikromechaniczne
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
ja proponuję mniej emocji, a tym bardziej manewrowania opinią publiczną,
sugerując że ktoś komuś coś....
cykl produkcyjny EdW jest dość długi (szczególnie w przypadku artykułów-projektów),
więc biorąc pod uwagę date wystawienia kodu na Forum - osobiście mam wątpliwości
czy stało się coś niemiłego - może to po prostu zbieżność nazw projektów,
tak czy inaczej - pomysł zapytania o to Redakcję EdW nie jest zły.
a tak na marginesie - jeżeli ktoś planuje jakąś poważniejszą publikację (nieważne czy
w EdW czy innym czasopiśmie) to roztrząsanie szczegółów, prezentacja fragmentów
kodu czy opiu sprzętu na jakimkolwiek forum czy grupie dyskusyjnej
jest po prostu naiwnością - przecież to forum przegląda naprawdę ogromna
ilość osób (nie tylko zarejestrowani użytkownicy) - to taka uwaga na przyszłość...
sugerując że ktoś komuś coś....
cykl produkcyjny EdW jest dość długi (szczególnie w przypadku artykułów-projektów),
więc biorąc pod uwagę date wystawienia kodu na Forum - osobiście mam wątpliwości
czy stało się coś niemiłego - może to po prostu zbieżność nazw projektów,
tak czy inaczej - pomysł zapytania o to Redakcję EdW nie jest zły.
a tak na marginesie - jeżeli ktoś planuje jakąś poważniejszą publikację (nieważne czy
w EdW czy innym czasopiśmie) to roztrząsanie szczegółów, prezentacja fragmentów
kodu czy opiu sprzętu na jakimkolwiek forum czy grupie dyskusyjnej
jest po prostu naiwnością - przecież to forum przegląda naprawdę ogromna
ilość osób (nie tylko zarejestrowani użytkownicy) - to taka uwaga na przyszłość...
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Tranzystor to, że Ty wpadłeś na pomysł zrobienia takiego urządzenia nie znaczy że nikt inny w prawie 40-milionowym kraju nie mógł wpaść na podobny. Na przykład mnie często "kradziono" pomysły które istniały tylko w mojej głowie, nawet ja ich nie zrealizowałem, a tu sie nagle okazuje, że ktoś wpadł na identyczny pomysł. A pozatym urządzeń losujących liczby już sporo opublikowano w prasie elektronicznej.
Nie mam jeszcze najświeższej EdW i nie widziałem tego projektu, ale mogę się założyć, że z Twoim opracowaniem nie będzie miał wiele wspólnego. Po prostu ktoś wpadł na tem sam pomysł.
Nie mam jeszcze najświeższej EdW i nie widziałem tego projektu, ale mogę się założyć, że z Twoim opracowaniem nie będzie miał wiele wspólnego. Po prostu ktoś wpadł na tem sam pomysł.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Zgadzam się. Ja także miałem taką sytuację i to nawet dotyczącą EdWradzio pisze:Na przykład mnie często "kradziono" pomysły które istniały tylko w mojej głowie, nawet ja ich nie zrealizowałem, a tu sie nagle okazuje, że ktoś wpadł na identyczny pomysł.
Po odkryciu przeze mnie generatora astabilnego i działania licznika 4017, stworzyłem pewną zajefajną mrygałkę. Diody ułożone w koło i wiecie, zapalały się po kolei. Jeszcze wtedy nie miałem internetu a bardzo chciałem ów układ wysłać redakcji. Owe urządzenie nazwałem Kręcik
Zgadnijcie?
Ale pewno sami wiecie co widziałęm
Taki sam projekt, taka sama nazwa, taki sam sposób działania, tylko autor inny
Pierwsza myśl jaka wbiegła mi do głowy to oczywiście złodziejstwo i nerwy. Jednak gdy zobaczyłem autora projektu od razu przeszła mi myśl o złodziejstwie i poczułem respekt.
Autorem był nasz Szanowny Redaktor Naczelny Pan Piotr Górecki
Jednak troszkę byłem wkurzony nie powiem
Pozdrawiam Serdecznie
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
A ma ktoś program na kompa?
Co by jak wpisuje cyferki np.Multi lotka to on gdzieś zapisuje do pliku i pokazuje statystyki częstośći występowania danej liczby np. liczba 6: 10 razy liczba ileś tam
2 razy ... wszystkich zbiorów: 30.
Nalepiej żeby wyniki były przetstawiane na wykresie słupkowym...
Pruibowałm napisać w The games factory ale mi nie wychodziło
Co by jak wpisuje cyferki np.Multi lotka to on gdzieś zapisuje do pliku i pokazuje statystyki częstośći występowania danej liczby np. liczba 6: 10 razy liczba ileś tam
Nalepiej żeby wyniki były przetstawiane na wykresie słupkowym...
Pruibowałm napisać w The games factory ale mi nie wychodziło