Witam,
próbóję znaleźć w internecie gdzie można kupić taką folię, na której można zrobić elastycxne obwodu drukowane.
Czy taka folia ma swoją nazwę?
Gdzieś znalazłem laminat 0.5mm ale to jest za grube. Ja chcę ok. 0.3mm. Z tym że taki laminat mają tylko firmy, które robią już obwody na płytkach.
Folia do elastycznych obwodów drukowanych
- siekierzyński
- Użytkownik
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
http://www.swistak.pl/profil/elektrotech/aukcje tu kupisz nawet 0,1mm
- siekierzyński
- Użytkownik
Tam gdzie mi zaproponował joon wygląda ciekawie. Zamówię po kilka grubości na próbę i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Pod hasłem "pcb flex" wychodzą mi gotowe obwody. W wolnej chwili będę musiał przysiąść do tego szukania.
Po 1 próbie wytrawiania papierem kredowym, 2 próbach termotransferem z folii czas na metodę fototransferu. Zobaczymy jaka będzie zabawa. Mam nadzieję, że mnie matka z domu nie wyrzuci....
Pod hasłem "pcb flex" wychodzą mi gotowe obwody. W wolnej chwili będę musiał przysiąść do tego szukania.
Po 1 próbie wytrawiania papierem kredowym, 2 próbach termotransferem z folii czas na metodę fototransferu. Zobaczymy jaka będzie zabawa. Mam nadzieję, że mnie matka z domu nie wyrzuci....
- siekierzyński
- Użytkownik
Mi chodzi, żeby grubością przypominała grubość taśmy z diodami led. Chce ukryć sterownik razem z taśmą LED w listwie alimuniwej z przezroczystą osłonką i po to mi ta cienka folia.Żebyś tylko zbyt wiele nie oczekiwał od tego co ja podałem, troszkę elastyczne to jest ale raczej do ciągłego wyginania nie nadaje się.
Nie mogę się tylko zdecydować czy warstwę światłoczułą zrobić Positiv 20 czy lepiej folią światłoczułą do laminatora. Tylko że nie mogę znaleźć takiej folii na allegro. Na Wolumenie raczej takich rzeczy nie będzie. Kupuję jutro diodę mocy UV.
Kreta mam, nawet kilka ;P
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Odezwij się na pw, mam tego trochę mogę podesłać.siekierzyński pisze:Nie mogę się tylko zdecydować czy warstwę światłoczułą zrobić Positiv 20 czy lepiej folią światłoczułą do laminatora. Tylko że nie mogę znaleźć takiej folii na allegro. Na Wolumenie raczej takich rzeczy nie będzie. Kupuję jutro diodę mocy UV.
A zamiast diody led poszukaj lampy UV do naświetlania tipsów- nie trzeba nic kombinować w porównaniu z diodami które nie zawsze maja odpowiednią długość fali.