Zamierzam zbudować kontroler DJ współpracujący z mocno zmodyfikowaną wersją popularnego programu VirtualDJ v8, w konsoli będzie zintegrowany komputer (jeden z porzuconych projektów, zbudowałem tablet ze starszego laptopa, niestety brakło kasy na dotyk), urządzenie musi komunikować się przez port USB, jednocześnie opóźnienia muszą być naprawdę niewielkie.
Program konsola komunikuje się z VDJ tak że wysyła dany kod informujący o wciśnięciu oraz zwolnieniu danego klawisza konsoli np.
Jaki sterownik będzie "najszybszy" do tego zastosowania? Ogólnie myślałem nad jakimś mikroprocesor firmy Atmel, np tak jak w tym projekcie:90 4A 7F 00
80 4A 00 00
Projekt sterownika
Jednak mój komputer nie posiada złącza LPT co mocno utrudnia sprawę, jaki będzie najlepszy sposób zrealizowania komunikacji z komputerem bez LPT? Myślałem nad budową konwertera LPT->USB ale czy to zda egzamin?
Konwerter LPT->USB
A i jeszcze jedno ważne pytanie, ponieważ moja konsolka będzie naprawdę potężnym narzędziem to ilość potencjometrów oraz przycisków będzie naprawdę spora, sam mikser to około 31 potencjometrów oraz przycisków (może się nieco zwiększyć) to jaki do tego będzie najlepszy sterownik?
Z góry mogę was zapewnić że nie odpuszcze, wiem że koszt tego będzie wysoki i za tą cene kupie coś naprawdę fajnego, ale jak już powiedziałem że mam zamiar zbudować to zbuduje