Witam
Złożyłem kit AVT2502. Przy próbie zaprogramowania dioda na programatorze fajnie miga, ale ppotem dostaje komunikat "Chip not the same as buffer'". Jeśli ktoś wie z czego to wynika, to będę bardzo wdzięczny. Parametrem 'Port delay' już się bawiłem, adres bazowy portu też sprawdziłem.
Pozdrawiam.
Programator AVT2502
witam, czy dobra strona wkladasz procesor?
czy procesor jest sprawny? czy nie ma zadnych mikrozwarc na plytce? czy uklady pcf8574 sa tego samego typu? (albo dwa z literka A, albo dwa bez tej literki) no i w jakim zakresie bawisz sie delay'em? i jeszcze jedno, czy napiecie zasilajace programator jest z zakresu 13-17V?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam
Ja zadałem pytanie, tylko jakoś system nie chciał mnie zalogować
.
Dzięki za odpowiedź.
Procesor wkładam raczej dobrą stroną
(pinami do podstawki
). Przetestowałem prograsmator wczoraj dokładniej; zachowuje się następująco. Po jednym zapisie programu do procesora pojawia się komunikat o błędzie. Po drugim zapisie (tego samego programu) pojawia się ponownie ten sam komunikat, ale procesor jest zaprogramowany. Niestety działa to tylko z najprostszymi poleceniami (miganie diodami:set, wait, reset). Próby obsługi LCD nie dają już takich rezultatów.
'Port delay'- zmieniałem od 1 do 25 co 1, następnie wpisałem 100, 200, 500, 5000, efekt ten sam.
Wczoraj używałem zasilacza 12V (stabilizowany); niedziela, i zamknięte sklepy. Dziś spróbuję zasilacza 15V. Przy okazji; może któs się orientuję co do zapotrzebowania na moc AVT2502 (jaki zasilacz)?
Pozdrawiam.
Ja zadałem pytanie, tylko jakoś system nie chciał mnie zalogować
Dzięki za odpowiedź.
Procesor wkładam raczej dobrą stroną
(pinami do podstawki
'Port delay'- zmieniałem od 1 do 25 co 1, następnie wpisałem 100, 200, 500, 5000, efekt ten sam.
Wczoraj używałem zasilacza 12V (stabilizowany); niedziela, i zamknięte sklepy. Dziś spróbuję zasilacza 15V. Przy okazji; może któs się orientuję co do zapotrzebowania na moc AVT2502 (jaki zasilacz)?
Pozdrawiam.