Elektropark

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
Peszel
-

Elektropark

Post autor: Peszel » 04 kwie 2014, 14:54

Specjalnie się zalogowałem żeby podzielić się niesamowitą historią.
Mieszkam w okolicy Wrocławia, w którym mieści się siedziba firmy elektropark. Wydaję się że młoda, fajna firma. Spoko mają sklepik i dobre ceny. Towar oczywiście można sobie odebrać, więc jak komuś wygodnie, może nie płacić za przesyłkę. NORMALNE przy takim wyborze, że można zapłacić gotówka przy odbiorze. Kupiłem na tej zasadzie trochę rzeczy jakiś miesiąc temu i byłem bardzo zadowolony, że mam taki sklep w zasięgu.
Mile doświadczony, próbuje wydać w sprawdzonym sklepie kolejne pieniądze. A tu figa. Chcesz se odebrać, możesz, ale MUSI być przelew. Bo szefowi się nie chcę raz w miesiącu do biura po kasę przyjść! Jak by tego było mało, ludzie tak bardzo nie szanujący pieniędzy, robią mi wykłady z tego co jest HONOROWE! :D (w odpowiedzi czy moje zamówienie zostanie przyjęte do realizacji)

Witam,

Niestety, od 14/03/2014 nie ma takiej możliwości, jedyna honorowana* forma zapłaty za zamówienie z odbiorem osobistym to przedpłata.

Pozdrawiam
Kalita Magda

Prosty wniosek. Każdy kto kiedyś odebrał zamówienie we własnym zakresie i zapłacić gotówką jest człowiekiem NIEHONOROWYM.

Pozdrawiam wszystkich zhańbionych korzystaniem z gotówki.

*my bad
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 19:10 przez Peszel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 04 kwie 2014, 17:37

Dziwne wnioski.
Nigdy nie pracowałeś w handlu/usługach i nie spotkałeś się z sytuacja że zamówiony towar przeleżał na półce parę tygodni/miesięcy bo ktoś się rozmyślił?. Nie pomyślałeś o tym? To jest tylko zabezpieczenie firmy przed osobami które zbyt pochopnie "robią" zakupy a później się rozmyślają.

Zresztą, 21 wiek, zamawiasz przez internet a ciężko przelew internetowy zrobić?

Peszel
-

Post autor: Peszel » 04 kwie 2014, 19:02

Sprostowanie.
Może przez gorączkę a może ze względu, na niezależną od stanu zdrowia, podchwytliwość języka, źle przeczytałem! Tam jest napisane honorowana.
Sklepem zawiedziony jestem nadal ale sensacji nie ma :wink:

Ale
joon pisze:To jest tylko zabezpieczenie firmy przed osobami które zbyt pochopnie "robią" zakupy a później się rozmyślają.
to nieprawda. Za pobraniem ryzyko jest większe dla firmy a dopuszczają. Dzwoniłem i powiedzieli że kłopotem jest gotówka. Czyli nie liczy się moja wygoda tylko ich(ja powody mam, zresztą jako klient nie muszę się tłumaczyć, a oni z pewnością rozdmuchują problem, bo trzymanie paru stówek w biurze to nie jest kłopot). Uważam że z takim nastawieniem lepiej się nie brać za biznes. Usługi trzeba ulepszać a nie pogarszać. Chyba że to taki ogólnoświatowy trend. Idą za przykładem FB, google...

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 05 kwie 2014, 10:24

Peszel, pracuję w firmie usługowej gdzie również klienci mają możliwość zamówienia części. Paru producentów w promieniu 100km tylko my serwisujemy, zdziwiłbyś się ile zamówionego towaru leży na półkach.... O naprawionym sprzęcie nieodbieranym przez parę lat już nie wspomnę, ale to bolączka wielu serwisów.

elbober
Użytkownik

Post autor: elbober » 05 kwie 2014, 11:03

Może być inna przyczyna. Nikt nie chce się "bawić" w kasjera, do tego potrzebna jest kasa fiskalna, bezpośrednia obsługa indywidualnego klienta. A tak, zamawiasz przez internet, płacisz przelewem, czyli pieniążki do nich spłyną (gwarancja wpłaty), dopiero wtedy uzyskasz towar. Komfort i wygoda sprzedawcy. A odbiór indywidualny to tylko dodatek dla osoby pakującej. Zamiast pakowania i wysyłki - foliowa torebeczka czekająca na "portierni" czy "sekretariacie". Takie firmy liczą na masowego odbiorcę, a nie na detalistę.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 05 kwie 2014, 21:33

Kasa fiskalna i tak musi być, ewentualnie rachunek/faktura imienna.

ODPOWIEDZ