Mikrokontrolery AVR
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Mikrokontrolery AVR
Jest to bardzo dobra książka dla tych co chcą nauczyć się coś o mikroprocesorach AVR. Czyli o bardzo dobrze nam znanych ATMEGA i nie tylko!
Stałem się kilka dni temu szczęśliwym posiadaczem książki "Mikrokontrolery AVR ATmega w praktyce". Nie jestem pewny czy w temacie jest mowa właśnie o niej, czy o wydanej wcześniej "Mikrokontrolery AVR w praktyce".
Wydaje mi się, że w tej wcześniejszej mowa jest o at90s2313 i projekty tam opisane opierają się głównie na tym procku, natomiast w tej nowszej jest mowa właśnie o ATmedze. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
W każdym bądź razie, książka jest godna polecenia. Oprócz szeroko opisanego hardware'u, mowa jest o asemblerze AVR, konfiguracji środowiska AVR Studio, predstawionych jest wiele ciekawych przykładów w tym interfejsy optyczne, RC-5 oraz przetwarzanie A/C i C/A.
Polecam tę książkę, gdyż warta jest swojej ceny.
Wydaje mi się, że w tej wcześniejszej mowa jest o at90s2313 i projekty tam opisane opierają się głównie na tym procku, natomiast w tej nowszej jest mowa właśnie o ATmedze. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
W każdym bądź razie, książka jest godna polecenia. Oprócz szeroko opisanego hardware'u, mowa jest o asemblerze AVR, konfiguracji środowiska AVR Studio, predstawionych jest wiele ciekawych przykładów w tym interfejsy optyczne, RC-5 oraz przetwarzanie A/C i C/A.
Polecam tę książkę, gdyż warta jest swojej ceny.