Mam pytanko do Was. Stanę wkrótce przed kwestią przedłużenia umowy u operatora telefonii komórkowej i upatrzyłem sobie właśnie LG swift L9.
Naczytałem się już sporo, obejrzałem recenzje video na YT ale wiele jest sprzecznych i nikt tak naprawdę nie podaje całej prawdy a tylko skupia się na plusach nie podając wszystkich minusów.
Miał ktoś z Was lub ma L9 i może coś opowiedzieć?
LG swift L9 - jakie są Wasze opinie ?
Re: LG swift L9 - jakie są Wasze opinie ?
Ale co konkretnie chcesz wiedzieć?
Mam ten telefon od ponad pół roku i jak dotąd jestem z niego bardzo zadowolony.
Minusów praktycznie nie ma.
Przez ten cały czas może ze dwa razy się przywiesił, ale nie było to nic strasznego. Raz po restarcie wszedł mi w tryb awaryjny, ale nie wiem czy to przypadkiem nie była moja wina, że coś nacisnąłem. Tylna klapka jest trochę delikatna, ale do tej pory nic się z nią złego nie stało. Noszę go często w kieszeni i dotąd nie ma na szybce ani jednej ryski. Aparat fotograficzny nie jest jakąś wielką rewelacją, ale jak na moje potrzeby bardzo dobry. Robię zdjęcia z bardzo bliska i z daleka, wszystkie wychodzą.
Mam ten telefon od ponad pół roku i jak dotąd jestem z niego bardzo zadowolony.
Minusów praktycznie nie ma.
Przez ten cały czas może ze dwa razy się przywiesił, ale nie było to nic strasznego. Raz po restarcie wszedł mi w tryb awaryjny, ale nie wiem czy to przypadkiem nie była moja wina, że coś nacisnąłem. Tylna klapka jest trochę delikatna, ale do tej pory nic się z nią złego nie stało. Noszę go często w kieszeni i dotąd nie ma na szybce ani jednej ryski. Aparat fotograficzny nie jest jakąś wielką rewelacją, ale jak na moje potrzeby bardzo dobry. Robię zdjęcia z bardzo bliska i z daleka, wszystkie wychodzą.
Ile trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu?
Czy videorecorder ma funkcję nagrywania w slow motion czyli czy da się nagrywać z większą ilością klatek niż standardowo?
Jak słyszalność rozmówców i Ciebie u rozmówcy ?
Czy gubi sieć ? Bo słyszałem że wersje od fioletowego operatora potrafią gubić sieć.
Czy videorecorder ma funkcję nagrywania w slow motion czyli czy da się nagrywać z większą ilością klatek niż standardowo?
Jak słyszalność rozmówców i Ciebie u rozmówcy ?
Czy gubi sieć ? Bo słyszałem że wersje od fioletowego operatora potrafią gubić sieć.
To zależy co rozumiesz przez normalne użytkowanie. Tuż po zakupie przeprowadziłem test, w którym miałem powyłączane wszystkie bajery: transmisję, wifi, gps itp. Rozmów akurat wtedy nie miałem dużo, bo w sumie ok. 3 godzin., poza tym smartfon działał oczywiście na czuwaniu. Bateria wytrzymała równo tydzień. Podłączyłem ładowanie gdy pokazywała 5%, a więc w sumie pewnie jeszcze trochę by wytrzymała, ale nie chciałem rozładowywać jej do zera. Oczywiście jak korzystam np. z nawigacji w samochodzie, to bateria dość szybko leci, bo mam cały czas też wyświetlany obraz (kilka godzin jednak wytrzyma), ale w samochodzie mogę działać na zasilaniu.matrix pisze:Ile trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu?
Nie potrzebna mi taka funkcja, więc nie sprawdzałem, ale w menu ustawień nie widzę takich opcji, więc pewnie nie ma.matrix pisze:Czy videorecorder ma funkcję nagrywania w slow motion czyli czy da się nagrywać z większą ilością klatek niż standardowo?
Nie mam z tym najmniejszych problemów.matrix pisze:Jak słyszalność rozmówców i Ciebie u rozmówcy ?
Korzystam z pomarańczowego operatora, aczkolwiek gubienie sieci to chyba właśnie bardziej wina operatora niż telefonu. Niestety pomarańczowy pod tym względem trochę mnie irytuje. Wracając jednak do telefonu, nie widzę różnicy w łapaniu zasięgu na tym LG i na wcześniejszych telefonach jakie miałem.matrix pisze:Czy gubi sieć ? Bo słyszałem że wersje od fioletowego operatora potrafią gubić sieć.