Poczta bez reklam. Jaja se robią czy co ?

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 03 wrz 2013, 11:21

Ertew pisze:Wystarczy jedna reguła jeśli DO="Użytkownicy OnetPoczty" => SPAM
No niestety nie zawsze SPAM. Przegapisz zmiany w poczcie a potem wielkie halo, że coś tam pokopali.
KrzysiekK pisze:Jeśli ktoś jest bezrobotnym po podstawówce, który nie ma dochodów, to prawdopodobnie otrzyma on mniej reklam niż mgr inż. pracujący w znanej firmie i zarabiający np. średnią krajową.
Zobaczysz ile reklam kredytów dostaniesz jako bezrobotny. Zara się SKOKi odezwą. Do tego dołączą serwisy ogłoszeniowe o pracy, jakaś tam Gradka i Gazela Wybiórcza i masz tyle samo spamu co inni. Jakby co to teraz na topie są serwisy randkowe w oniecie. To dostajesz niezależnie, co tydzień po 3 razy.
Nie ma tak lekko. Ktoś musi zapłacić za utrzymanie konta. :razz:

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 04 wrz 2013, 7:17

Mam tak ustawione parametry swojego konta na "WP" od samego początku czyli ponad 10 lat. Przed chwilą sprawdziłem swoją pocztę, a w niej trzy wiadomości, które można zaliczyć do kategorii spam.

rmqgatcz
-
Kontakt:

Post autor: rmqgatcz » 21 wrz 2013, 6:28

Nie ma takich cudów, żeby za darmo i bez spamu. Po prostu.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 21 wrz 2013, 10:12

rmqgatcz pisze:Nie ma takich cudów, żeby za darmo i bez spamu.
Dlaczego nie? Własna domena? Testowałem również mejl na darmowym serwerze.... ani razu nie dostałem jakiegokolwiek spamu i dalej nie dostaje. Na Yahoo też nie dostaje spamu. Inna sprawa to fakt jeśli samemu się 'rozsyła' własny adres po różnych forach, blogach czy gdziekolwiek jeszcze indziej w sieci.
Wszystkiemu pomagają skrypty analizujące każdy ruch na dosłownie prawie każdej stronie. Nawet tu na forum mamy 'gemius'-a który też analizuje poczynania forumowiczów. Kolejno handel danymi i tak powstaje nasz bardzo lubiany spam.

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 22 wrz 2013, 10:16

timo66 pisze:Wszystkiemu pomagają skrypty analizujące każdy ruch na dosłownie prawie każdej stronie.
Od pewnego czasu zauważyłem, że po wejściu na niektóre komercyjne strony, cały komputer jakby się zawiesza. Trwa to kilkanaście sekund czasem dłużej. W tym czasie dysk komputera intensywnie pracuje, aż słychać jego intensywną pracę. Tak się zastanawiam czy na tych stronach znajdują się skrypty przeszukujące komputer pod kątem określonych informacji, np. adresów mail.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 24 wrz 2013, 18:26

KrzysiekK, raczej nie, bardziej prawdopodobne jest to że powoduje to wtyczka Flash. Jednak nie jest wykluczone że jakieś skrypty też zamulają kompa. Czasami dostaję "podpowiedź" z systemu "..skrypt na tej stronie powoduje znaczne obciążenie systemu..." i kolejno opcja "..czy ma przerwać wykonywanie ów skryptu"

ODPOWIEDZ