Witam. Na allegro można zaobserwować sporo tonerów oferowanych jako oryginały. Bardzo duża ilość aukcji posiada adnotacje że pudełko jest otwarte ale folia cała. Zastanawiam się czy to nie jest jakiś szwindel. No bo dlaczego pudełko miało by być otwierane. A wy jak myślicie? Bo ja mam podejrzenie że te tonery są podróbami HP oferowanymi w pudełkach po oryginałach. Nie wiem co o tym myśleć. Kończy mi się toner a nie uśmiecha mi się wydać 450zł na toner ze sklepu HP, więc szukam gdzieś taniej.
pozdrawiam
dodano
aha i jeszcze jedno pytanko. czym moze sie różnić taki toner:
http://allegro.pl/oryginalny-toner-hp-c ... 85404.html
od takiego
http://allegro.pl/oryginalny-toner-hp-c ... 85418.html
oprócz ceny oczywiście? Niby ten sam model ale mają inne poligrafie na pudełkach...
Tonery w otwartych pudłach z allegro
Powiem trochę inaczej ja kupiłem za 200zł falownik firmy LENZE. który normalnie w sklepie kosztuje 1000zł. Jak to możliwe ? Zdarza sie ,że podczas transportu, palecie z towarem coś się stanie, i pudełko jest nieestetycznie, czy np, w partii brakuje instrukcji obsługi, bo zapomniano je włożyć. Tak było w moim przypadku.Takim Niemcom się to już nie godzi, bo oni muszą mieć wszystko das perfect, więc taki towar, często ląduje na aukcjach, za 1/4 swojej ceny bo jest już niepełnowartościowy, w cudzysłowiu oczywiście. Są firmy, czy osoby które zajmują sie handlem takim towarem. Oczywiście jest ryzyko oszustwa, czy tego że towar nie będzie zgodny, ale jeżeli sprzedający ma 99% pozytywnych opinii szanse na przejechanie sie na tym są relatywnie małe.
kayron, ja mogę to potwierdzić trochę z innej strony, jest to towar często wynoszony z firmy i opychany na lewo.... bo za 5 minut strachu to i tak duża suma jaką ów "sprzedawcy" dostają. Nie twierdzę że tak jest zawsze ale na pewno często. Przy sprzęcie elektronicznym typu wkrętarki na 99% jest wyjmowane drugie akku - bo można sprzedać osobno bez opakowania. Jeszcze lepiej jest z radiami na budowę, są bez akku. Takich przykładów można więcej znaleźć, w gruncie rzeczy niema nic za darmo.
Dla tego przed zakupem, warto ściągnąć instrukcje obsługi z internetu, w nie przeważnie jest co powinno być w opakowaniu.
Czy jest to towar wynoszony. Hm.. jeżeli ktoś ma ok 1000, pozytywnych komentów i sprzedanych sprzętów, to chyba ma wielką torbę śniadaniowa
.
Ale wiadomo, szajki też są, ale to zadanie dla odpowiednich służb, kupujący kupuje zakładając uczciwość sprzedawcy.
Czy jest to towar wynoszony. Hm.. jeżeli ktoś ma ok 1000, pozytywnych komentów i sprzedanych sprzętów, to chyba ma wielką torbę śniadaniowa
Ale wiadomo, szajki też są, ale to zadanie dla odpowiednich służb, kupujący kupuje zakładając uczciwość sprzedawcy.