czy wśród uczestników forum jest ktoś, kto używa płyty głównej wyposażonej zarówno w złącze AGP jak i PCIe? proszę o opinię na temat takiej płyty ewentualnie opinię nad zasadnością takiego zakupu
płyta główna LG 775 AGP + PCIe
płyta główna LG 775 AGP + PCIe
zamierzam nieco zmodernizować swojego kompa jednak ograniczenia finansowe
uniemożliwiają mi nabycie wszystkich "komponentów" naraz - stąd moje pytanie:
czy wśród uczestników forum jest ktoś, kto używa płyty głównej wyposażonej zarówno w złącze AGP jak i PCIe? proszę o opinię na temat takiej płyty ewentualnie opinię nad zasadnością takiego zakupu
-
ZbeeGin
A ja bym to inaczej załatwił. Kupujesz płytę ze zintegrowaną grafiką ale posiadająca PCIe. Starą grafikę (jak i płytę) sprzedajesz i na razie śmigasz na wbudowanej. W przypływie gotówki kupujesz odpowiednią kartę PCIe i wkładasz do slotu.
Dodatkowa zaleta tego rozwiązania to taka: Pada karta grafiki PCIe (kondensatory, wentylator, pamięć, itp.) a Ty nadal możesz używać komputera dzięki wbudowanej grafice doputy karta nie zostanie wymieniona lub naprawiona.
Dodatkowa zaleta tego rozwiązania to taka: Pada karta grafiki PCIe (kondensatory, wentylator, pamięć, itp.) a Ty nadal możesz używać komputera dzięki wbudowanej grafice doputy karta nie zostanie wymieniona lub naprawiona.