Jakiś czas temu narodziła się przypadkiem idea stworzenia mini kursu programowania przekaźników programowanych. Mógłbym taki kurs opracować, lecz wieże się to z pewnymi wydatkami z mojej strony, i chciałbym wiedzieć czy byłoby zainteresowanie takim czymś.
Kurs byłby oparty o sterownik TECO SG2, z pewnymi odskokami do najnowszego LOGO Siemensa.

Sterownik SG2 proponuję z powodu tego że kosztuje relatywnie małe pieniądze, bo najtańsza wersja to 280 zł + 80zł przewód do programowania, aczkolwiek do samej nauki nie trzeba nic kupować wystarczy darmowe oprogramowanie udostępniane do tego sterownika.
Ja oczywiście będę musiał zainwestować w ten sterownik na potrzeby kursu, ale to nie problem.
Oczywiście za tę sumę nie dostaniemy systemu na poziomie LOGO, ale do prostej automatyki w domu jak znalazł.
Mam więc do was pytanie czy jesteście za takim mini kursem ?
Proszę o ewentualne pytania i sugestie osoby zainteresowane w tym temacie.
Jestem też otwarty na wasze propozycje projektów, które chcielibyście zrealizować, ponieważ nie widzę większego sensu przerabiania klasyków typu, jak zrobić przełącznik schodowy na przekaźniku programowalnym, bo tak naprawdę nikt mądry i tak nie robi tego na urządzeniu za 300zl, tylko kupuje przełącznik krzyżowy za 15 zł.