A w jakim celu? Takiej opcji nie ma.można czyścić pamięć z poziomu klawiatury ?
1/12 Minikombajn Pomiarowy - pliki źródłowe
-
jacus077344
- -
- Kontakt:
Mam pewien problem z komunikacja po rs232, to znaczy łączy się i wysyła dane, z tym, że po jakimś czasie wszystko się zacina, a i działa tylko oscyloskop i generator
Mógłbym ewentualnie prosić o nowsze oprogramowanie do PC(o ile takowe jest) albo jakiś protokół, którego używa MKP do komunikacji ? To może się coś wymyśli z pomocą LabView ;D
-
jacus077344
- -
- Kontakt:
Hej mam problem z kalibracją.
Zrobiłem według instrukcji, czyli ustawiłem 50 Hz na generatorze , amplituda 1250 mV.
Po podłączeniu miernika prądu stałego cały czas mam napięcie około 400-450 mV jak bym nie przestawiał parametru DAC OFFSET cały czas mam takie napięcie.
Druga sprawa to przebieg , po podaniu sygnału z wbudowanego generatora górna połówka sinusoidy jest obcięta tak mniej więcej w połowie
Jak podaję sygnał z zewnętrznego generatora to wszystko wydaje się ok
Zrobiłem według instrukcji, czyli ustawiłem 50 Hz na generatorze , amplituda 1250 mV.
Po podłączeniu miernika prądu stałego cały czas mam napięcie około 400-450 mV jak bym nie przestawiał parametru DAC OFFSET cały czas mam takie napięcie.
Druga sprawa to przebieg , po podaniu sygnału z wbudowanego generatora górna połówka sinusoidy jest obcięta tak mniej więcej w połowie
Jak podaję sygnał z zewnętrznego generatora to wszystko wydaje się ok