Mam problem z zakupem śrubokrętów, ciężko mi jest określić co mi się może przydać w przyszłości i co powinienem kupić, chodzi mi o ich rozmiary. Są różne zestawy wkrętaków http://www.tme.eu/html/PL/zestaw-wkreta ... pelny.html tylko pytanie czy to zapewni mi komfort w przykręcaniu i odkręcaniu każdych śrubek. Pytanie co ja tym będę odkręcał, elektroniką interesuję się tylko i wyłącznie hobbystycznie przyjdzie czasem ochota na rozkręcenie innego urządzenia i pozyskanie z niego elementów. Miałem kiedyś taki zestaw w który znajdowały się główki do różnych typów śrub, tylko że to była bardzo tania chińszczyzna i główki potrafiły się złamać przy zakręcaniu

Nie wiem czy nie lepiej zainwestować w zestaw z nasadowymi końcówkami czy całymi śrubokrętami. Nie wspominając o tym że śrubokręty precyzyjne są podstawową rzeczą. Pytanie jeszcze mam do narzędzi ESD są one antystatyczne ale w jakim sensie ? Zwykłymi nie mogę dotykać np układów scalonych ? Tymi narzędziami ESD nie mogę dotykać elementów pod napięciem, a jak dotknę to co się stanie ? Pytanie tyczny się pęset, śrubokrętów szczypiec itp