Przygotowanie płytki do druku
Przygotowanie płytki do druku
Witam!
Zgodnie z tematem postu chciałem się zapytać jak przygotować płytkę zaprojektowaną w Protelu do wydruku na folii termotransferowej lub papierze kredowym? Chodzi mi o to aby wydrukowało tylko ścieżki z otworami lutomniczymi i obrys płytki w odbiciu lustrzanym. Mam też jeszcze jeden problem: nie mam w domu drukarki laserowej. Jak przygotować plik który można by przenieść do innego komputera bez zainstalowanego Protela (w formacie gif, pdf lub nawet bmp)? Bardzo proszę o odpowiedź.
Zgodnie z tematem postu chciałem się zapytać jak przygotować płytkę zaprojektowaną w Protelu do wydruku na folii termotransferowej lub papierze kredowym? Chodzi mi o to aby wydrukowało tylko ścieżki z otworami lutomniczymi i obrys płytki w odbiciu lustrzanym. Mam też jeszcze jeden problem: nie mam w domu drukarki laserowej. Jak przygotować plik który można by przenieść do innego komputera bez zainstalowanego Protela (w formacie gif, pdf lub nawet bmp)? Bardzo proszę o odpowiedź.
W menadrzerze wydruku robisz czarno-biały, uaktywniasz te elementy które chcesz wygrukować. A wcześniej musisz zainstalować driwer tej drukarki naktorą to będziesz drukował. Robisz ją jako do pliku i drukujesz wtedy z Plotera przygotowane warstwy.
Ciężko się to opisuje lepiej było by popkazać w praktyce.
Ciężko się to opisuje lepiej było by popkazać w praktyce.
A czy nie prościej wydrukować to na zwykłym papierze i kserować na kredowy? Koszt pomijalnie mały, a i problemu mniej.Grabarz pisze:Jak przygotować plik który można by przenieść do innego komputera bez zainstalowanego Protela (w formacie gif, pdf lub nawet bmp)? Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Najpierw chyba jednak spróbuję z drukowaniem do pliku, a z ustawieniem warstw do druku i odbiciem lustrzanym już sobie poradziłem
[ Dodano: 27-08-2005, 17:48 ]
Szukałem, szukałem i nie znalazłem opcji drukowania do pliku
Niech mi ktoś pomoże! Jak zapisać płytkę w jakimś popularnym formacie graficznym lub w pdf? Bardzo proszę o pomoc.
[ Dodano: 27-08-2005, 17:48 ]
Szukałem, szukałem i nie znalazłem opcji drukowania do pliku
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt: